Симона със злато от ,,Дъга над Клептуза”

Simona
Симона

Талантливата малка певица Симона Захариева от севлиевската вокална формация „Upstream Voices” с ръководител Ценка Горалова се завърна със златен медал от шестия Международен фестивал за изпълнители на популярна песен „Дъга над Клептуза"

Талантливата малка певица Симона Захариева от севлиевската вокална формация „Upstream Voices” с ръководител Ценка Горалова се завърна със златен медал от шестия Международен фестивал за изпълнители на популярна песен „Дъга над Клептуза-2015”. Музикалното събитие се проведе от 17 до 19 юли във Велинград. В конкурса участваха индивидуални изпълнители, дуети и триа, вокални групи, разделени в 5 възрастови групи.

Oт вокална формация „Upstream Voices” участваха 3 деца. В трета група - индивидуални изпълнители от 13 до 15 години, с първа награда и златен медал бе отличена тринайсетгодишната Симона Захариева.

В конкуренция с 31 деца Мони се представи изключително добре с песните „Чудо” от репертоара на Маргарита Хранова и „Listen” на Бионсе. Тя получи специални поздравления от журито с председател композиторът Светослав Лобушки, Тони Димитрова и Валентин Пензов.

„Много се радвам за успеха на Мони, тъй като по същото време бях в Словения и получавах информация за конкурса във Велинград по телефона. SMS ми изпрати преподавателката на Радко Петков от Троян Мариета Жекова за прекрасното изпълнение на Симона” - коментира Ценка Горалова.

В най-многобройната първа възрастова група на конкурса - 46 деца, участва Далия Ковачева от Габрово. Тя е отличена с поощрителна награда за изпълнение на песните „Влюбеният джаз” на Сашо Събев и „Over the rainbow” из мюзикъла „Магьосникът от Оз”.

„Далия е за първи път на голям конкурс при толкова голяма конкуренция и аз съм доволна, че е забелязана от журито и се е справила без преподавателска подкрепа” - сподели Ценка Горалова.

Анна Христова от Габрово се състезава във втора възрастова група до 12 години с още 32 деца. Тя също участва за първи път на фестивал и получи поощрителна награда за доброто си представяне с песните „В очакване да съмне” на Ваня Костова и „Horchat hai Caliptus” - най-популярният хит на Ищар.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото

Следвай ни