Рекордните 1 469 715 лева инвестиции в публични активи изпълни ВиК ООД Габрово през 2023 година

Топ новина! Remont-na-vodoprovodnata-mrezha-v-Dryanovo
Ремонт на водопроводната мрежа в Дряново
Реконструирани са общо 18 584 м водопроводна и 254 м канализационна мрежа

За Община Габрово инвестициите са на стойност 521 406 лв.
Подменени са 6 338 м водопроводни и 168 м канализационни тръби. Реконструкции на водопроводна мрежа са извършени на следните улици в гр. Габрово: „Зелен бряг”, „Никола Балканеца”, междублоковото пространство на „Чардафон” и „Македония”, „Бузлуджа”, „Ген. Дерожински” (преди РЕМО „Етъра”), „Лазар Донков”, „Райчо Каролев”, „Никола Войновски”, „Боженци” и в кварталите Пройновци и Негенци. 
Разширена е вътрешната водопроводна мрежа на ул. „Стефана Богдан Генчева” и ул. „Беленска”. Реконструкции на вътрешна водопроводна мрежа са направени в селата: Костенковци, Златевци, Армени, Гъбене, Кози рог, Гледаци, Влайчовци, Междени, Зелено дърво, Поповци, Гергини. Изградена е нова канализационна мрежа на ул. „Беленска” и ул. „Байкал”, реконструирана е канализационната мрежа на ул. „Баба Зара”.

Реконструкция на водопроводна мрежа – „Ген. Дерожински” (преди РЕМО „Етъра”)

За Община Севлиево инвестициите в публична общинска собственост са на стойност 189 163 лв. и в публична държавна собственост за 2188 м от Източен водопровод – 351 250 лв.
Подменени са 1894 м водопроводни и 38 м канализационни тръби. Реконструирана е вътрешна водопроводна мрежа в ж.к. „Митко Палаузов” в гр. Севлиево, в м. Севлиевски лозя и м. Крушевски баир. Извършени са реконструкции на вътрешна мрежа и на довеждащи водопроводи в селата Кормянско, Градница, Батошево, Млечево, Дамяново, Добромирка и Богатово. Подменена е канализацията в ж.к. „Митко Палаузов” и на ул. „Асенова”.
За Община Дряново инвестициите са на стойност 207 298 лв.
Подменени са 6 808 м водопроводни и 48 м канализационни тръби. Реконструкции на водопроводна мрежа са извършени по следните улици на гр. Дряново: „Бачо Киро”, „Матей Преображенски”, ул. „Освобождение” и в м. Ракетата. Подменена е вътрешната водопроводна мрежа в селата Янтра, Керека” и Гостилица. Подменена е канализационната мрежа по „Бачо Киро” и ул. „Станционна” в гр. Дряново.
За Община Трявна инвестициите са на стойност 166 118 лв.
Подменени са 1 356 м водопроводни тръби. Реконструкции на водопроводна мрежа са извършени на следните улици на гр. Трявна: „Стоянков дол”, „Асеневци”, „Патриарх Евтимий”, „Тепавици”. В гр. Плачковци – на ул. „Ради Ноев” и в кв. Бъчвари. Реконструирани са довеждащи водопроводи на селата Кисийци, Дончовци и Маневци.
Изграждане и реконструкции на сградни водопроводни отклонения, подмяна на приходни водомери, диспечеризация, подмяна на неработещи модули и части по съоръженията и ремонти са част от направените инвестиции на ВиК за 2023 г.
За 2024 г. „ВиК” ООД - Габрово предвижда инвестиции в публични активи в размер на 1 250 000 лв.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни