Ралица Манолова организира дискусия за "кръговата икономика"

Топ новина! -Ideal-Standart---Vidima--be-predstaven-ot-direktora-Valentin-Ganev
"Идеал Стандарт - Видима" бе представен от директора Валентин Ганев
Областният управител г-жа Ралица Манолова организира широка дискусия с различни държавни структури с цел да бъдат намерени най-добрите решения, свързани с възможностите за прилагане принципите на кръговата икономика в широк мащаб в Завода за производство на санитарна керамика към "Идеал Стандарт - Видима" АД.

Темата бе свързана с реализацията на отпадъчните продукти от основното и спомагателно производство на Завода за производство на санитарна керамика.
Освен ръководството на завода в лицето на Валентин Ганев - директор на завод за производство на санитарна керамика, Теодор Ковачев - директор техническо развитие, Оля Тошева-Маринова - ръководител направление БТОС, в срещата се включиха и заместник областният управител инж. Ивелин Стоянов, инж. М. Кадийска от Института за пътища и мостове към АПИ, инж. Деян Георгиев – директор на Областно пътно управление - Габрово, инж. Мая Радева - директор на РИОСВ - Велико Търново, инж. Р. Бояджиев – експерт в РИОСВ, инж. Хр. Башев – експерт "Екология и опазване на околната среда" в Областна адмнистрация - Габрово.
В рамките на конструктивен диалог присъстващите страни обсъдиха предложения за реализация на политиката по опазване на околната среда, както и ефективно използване на отпадъчните продукти от основното и спомагателното производство на завода. Бяха набелязани конкретни стъпки, които да бъдат реализирани във възможно най-кратък срок. Същевременно г-жа Ралица Манолова се ангажира да внесе предложение за допълване на нормативната база, касаеща отпадъчните продукти от санитарна керамика и критериите за определянето им не като боклук, каквато липсва в момента и би спомогнало за бързата им реализация отново в икономиката.
"Съвместното обсъждане на възможностите за постигане на устойчиво развитие на бизнеса в синхрон с европейската и национална политика за опазване на околната среда дава много по-широк поглед и по-адекватни решения, които да са в полза на цялото общество" - каза в края на срещата Манолова.
-- 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото