Ралица Манолова и Богомил Петков настояват пред вицепремиера Караджов да се реши водният проблем на Севлиево

Топ новина! Problem-t-s-vodosnabdyavaneto-na-Sevlievo-se--reshava--poveech-ot-30-godini
Проблемът с водоснабдяването на Севлиево се "решава" повееч от 30 години
Областният управител Ралица Манолова и народният представител Богомил Петков обсъдиха с вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов важни за област Габрово проекти.

Сред основните въпроси, които бяха коментирани по време на срещата, в която участие взеха още и заместник-министърът на регионалното развитие Деляна Иванова, заместник областният управител Ивелин Стоянов и главният специалист „Регионално развитие“ Марияна Ризова, беше повече от тридесетгодишния проблем с водоснабдяването на община Севлиево. Манолова и Петков настояха за ускоряване работата по инвестиционния проект за реконструкция на довеждащия водопровод до ПСПВ „Стоките“ и източен водопроводен клон за питейна вода. Проектът е разделен на два етапа – като остава последната, пета част за изпълнение, с което да се приключи първият от тях. „Както преди, така и сега като народен представител ще продължа да помагам за решаването на този проблем“ – заяви категорично пред министъра Богомил Петков.

Стана ясно по време на срещата, че с водната криза на Севлиево и селата е запознат и министър-председателят Кирил Петков и в тази връзка вицепремиерът увери, че има воля за решаването на проблема, защото е недопустимо да има населени места без вода. Работата по следващата част е от изключително значение. Това трасе е най-проблемното за експлоатация в условия на засушаване и намаляване дебита на откритите речни водохващания, тъй като загубите в него вече достигат до 84-86%, посочват данни към 2019 г. Завърши ли следващата част от проекта, това значително ще намали тези загуби. Инвестиционният проект е с разрешително за строеж, което означава, че при осигурено финансиране процедурите могат веднага да стартират.

По време на срещата бяха обсъдени още и пътните участъци от Републиканската пътна мрежа, които са включени за ремонти през настоящата година, с реализирането на които значително ще се подобри тяхното състояние и безопасността на движение по пътищата. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни