Протестът реши: Започва подписка на габровци срещу депутатския мандат на ДПС

<p>От утре, 15 октомври, на площад „Възраждане” в Габрово започва
Протестът реши: Започва подпис

От утре, 15 октомври, на площад „Възраждане” в Габрово започва подписка за отнемане на мандата на ДПС в 7-ми Избирателен район-Габровски, обявиха вчера на протеста на пл. „Възраждане”. Над 500 души се събраха, за да протестират

Малко след началото към габровци се присъединиха тревненски симпатизанти на ВМРО начело с председателя Константин Малчев.

От възможността редовите протестиращи да изкажат мнението си „за” и „против” мандата на ДПС в Габрово и несъвършенствата на Изборния кодекс се възползва безпартийният Ивайло Цанков - музикант и бивш радиоводещ. Младият мъж обясни, че се е върнал в Габрово след 18 години гурбет в Испания и това, което вижда тук, го възмущава дълбоко. „Да изискаме депутатът на ДПС да се откаже от мандата си. Няма да разрешим този човек да представлява Габрово в Народното събрание”, бе категоричен Цанков.

Думата взе и възрастен мъж, който не се представи с името си, а с партийната си принадлежност – БСП. Когато обаче започна да говори за най-хубавата част от политическия спектър – лявата, мнозина от присъстващите го помолиха да слезе, защото сега не е момент за партийна пропаганда.
В словото си общественика Красимир Ташев допълни, че несъвършената избирателна система, която създава тези аномалии, ще продължи да ги възпроизвежда, ако не бъде променена.
В края на протеста на площад „Възраждане” „гръмна” бутафорното черешово топче. Възрожденският символ, наметнат с трибагреника, бумна три пъти в подкрепа на габровските искания.
Пиротехници се бяха погрижили звукът на топчето да е истински, благодарение на мощни пиратки, но да няма заплаха за никого наоколо. Протестът
завърши с шествие по габровските улици.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни