Президентът на Ротари клуб 6 - Ню Йорк се срещна с Областния управител

Препоръчана! Nevena-Petkova-se-sreschna-s-ZHasmis-Kauin
Невена Петкова се срещна с Жасмис Кауин

Д-р Жасмин Куин посети на 4 август фирми от региона, музеи, културни забележителности

Областният управител Невена Петкова се срещна с Д-р Жасмин Кауин – Президент на Ротари клуб 6 - Ню Йорк, която е на тридневно посещение в Габрово.
В рамките на опознавателната среща Невена Петкова представи региона като акцентира на богатия културен календар, който всяка от общините има, а старши експертът от Областната администрация Михаела Стоянова разказа за реализирани проекти.
Природа, културни забележителности и не на последно място българската кухня са впечатлили госта от Ню Йорк, която след като получи информация за различните фестивали и традиции в областта, предложи Областна администрация да стане член на Мрежата за свързване “PeopleMovers”.
По време на срещата беше представен и техен проект, подкрепен от Ротари Интернешънъл, за насърчаване на ходенето пеша. Към него ще се присъедини и габровският клуб, който всяка година организира туристически походи включени в програмата за Национално честване „Шипченска епопея“.
Целта е всички различни инициативи от проекта да бъдат заснети и показани пред обществото, за да се насърчават и привличат все повече хора, които да ходят пеш.
В рамките на визитата, Президентът на Ротари клуб - Ню Йорк, посети фирми от региона, Националния музей на образованието, Дома на хумора и сатирата, МАИР „Боженци“, ЕМО „ЕТЪР“ и Шипка.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни