Поетът Ивайло Диманов гостува в Габрово и Севлиево

Poеtat-Ivaalo-Dimanov-gostuva-v-Gabrovo-i-Sеvliеvo
ivailo-dimanov.jpg
След успешно представяне в Бургас, Ямбол и Стара Загора, новата книга на Ивайло Диманов „Концерт за славей” продължава своето турне.

На 1 юли - в Ловеч, 2 юли - в Габрово, 3 юли - в Севлиево, 4 юли - в Русе.

Поетът Ивайло Диманов гостува в Габрово, за да представи новата си книга "Концерт за славей и валдхорна" на 2 юли от 17 часа в Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ - Габрово. Организатори са Регионална библиотека "Априлов - Палаузов" - Габрово и сайтът за литература и изкуство TetraDkaTa.com.

А на 3 юли (сряда) от 17:30 часа ще бъде представянето в градската библиотека в Севлиево. Събитието се провежда с подкрепата на галерия „Видима“ - Севлиево.

Ивайло Диманов е известен български журналист, писател и бард. Роден е в София през 1956 г., автор на 11 книги с поезия, разкази, театрална критика. Превеждан е на английски, френски, италиански, сръбски, украински, турски, шведски и руски. Носител е на множество национални и международни литературни отличия, между които най-престижната награда за поезия „Димчо Дебелянов”, Яворовия приз „В полите на Витоша”, Националното литературно отличие „Николай Хайтов”, наградите „Джагаров”, „Биньо Иванов” и много други. Ивайло Диманов е обявен за журналист на годината през 2008 г. Имал е безброй концерти със свои авторски песни и поезия в различни градове на България, в Чехия, Румъния, Сърбия, Италия, Австрия, Словакия, Украйна, Русия, Франция, Англия, Южна Корея, Гърция, Швеция, Белгия, Канада и САЩ. Пял е с Ал Бано и Ромина, със самия Окуджава. Макар да пише некомерсиална музика по свои стихове, неговите клипове в YouTube имат хиляди почитатели. Има издаден самостоятелен албум с авторски песни «Наздраве, Самота!», с който миналата година поетът представи България в Международния фестивал на поезията в легендарната консерватория «Санта Чечилия» в Рим. А само преди месец спечели Голямата награда за цялостно творчество в Националния фестивал на авторската песен в София.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Литература

Към началото