Пети ден на протеста: "Този протест за мен е празник"

Топ новина! Uchastnitsi-v-protesta
Участници в протеста

Все повече намаляват протестиращите на площад "Възраждане". Коментарите са, че хората се умориха, разочароваха се, че нищо от това което искат, не се случва.

 Други се страхували, пуснал се слух, че ще бъдат бити от полицията. Нищо такова. Охраняващите полицаи стоят на разстояние от протестиращите, следят за реда, но не се намесват. То и сериозни поводи не е имало.
Протестиращите, около петдесетина, предимно млади хора изказаха своето разочарование от условията, в които живеем, от лъжите, измамите, от причините връстниците им да заминават за чужбина и да не се връщат.

Един от протестиращите всеки ден е Ивелин Стоянов, общински съветник от Демократична България: "На протестът съм като гражданинът Стоянов, който не е съгласен с управлението през последните 10-15 години. То се характеризира с корупция постоянно. Много скоро забравихме за Альо, Вальо, за Мишо Бирата, тефтерчето на Фидосова и черното тефтерче на Златанов. Много скоро обществото забрави за суджукгейт и други подобни. И как няма. Явяват все повече и повече такива случаи.
Време е системата да се смени на всички етажи. Моето поколение не успяхме да се преборим за една европейска демокрация. Аз мисля, че това управление не е готово да преведе България, за да стане тя истинска европейска държава. Няма нужният капацитет. Навсякъде назначенията са по партийна линия, хора без опит, хора послушни, които изпълняват поръчки.
Някои се страхуват, че след ГЕРБ "по традиция" ще дойде БСП. Мисля, че ако БСП имаха възможност, щяха да спечелят, 10 години се мъчат. При тези скандали в партията сега, няма да имат голяма подкрепа. БСП няма нужния капацитет нито да спечели изборите, нито да управлява България.
Вярвам, че ще дойдат млади хора през различни политически формации, предполагам чрез Демократична България, формациите на Слави Трифонов, на Мая Манолова. Хора, които ще работят за България", каза той.
Елена Вачкова, която не е пропускала нито един протест заяви: "Протестирам за смяна на системата. Излишно е да подчертаваме, че това правителство не ни удовлетворява. Отвратени сме от това, което преживяхме 10 години. Дори сме закъснели с протестите. Всеки на протеста има свой личен мотив и недоволство, но общата картина е за падане на правителството. Хората казват Стига! Този протест за мен е празник, прозорец към свободата.
Малко съм разочарована от габровци. На първия протест имаше много хора, сега все повече намаляваме. Не ни прави чест, след като хората от цяла България протестират. Повече са полицаите тук, отколкото протестиращите."
Млад човек, който чу разговора, отсече: "Може да сме малко, ама сме качествени".

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни