Отложиха делото за кметските избори в Градница

Препоръчана! <p>Късно връчена призовка стана причина Върховният Административен съд на България
Отложиха делото за кметските избори в Градница

Късно връчена призовка стана причина Върховният Административен съд на България да отложи делото за кметските избори в севлиевското село Градница, проведени на 19 февруари т. г. Делото трябваше да се гледа на 10 май т. г. от тричленен съдебен състав Че

РУЖА ЛЮБЕНОВА
Късно връчена призовка стана причина Върховният Административен съд на България да отложи делото за кметските избори в севлиевското село Градница, проведени на 19 февруари т. г. Делото трябваше да се гледа на 10 май т. г. от тричленен съдебен състав Четвърто отделение на ВАС, с председател Румяна Монова.
Оказа се обаче, че един от свидетелите – кандидат за кмет на селото, не е призован в законоустановения срок – 7 дни до делото, ход на делото не може да бъде даден.
Новата дата не е упомената: “Върховният Административен съд на мира, че поради неспазен 7-дневен срок по призоваването на заинтересованото лице М. С. С. ход на делото не може да бъде даден в днешното съдебно заседание...“, записа съдът. - Отлага делото за друга дата...“. Ще припомним, че делото започна на 8 март т. г. То беше заведено от партия ГЕРБ срещу Общинската избирателна комисия в Севлиево. Партията не бе съгласна с избора на Ани Любенова Асенова от Движението за права и свободи за кмет и беше категорична, че изборите на 19 февруари са били опорочени. В жалбата си до съда ГЕРБ написа, че „са налице груби нарушения на правилата за провеждане на предизборната кампания, което е създало предпоставки за въвеждане в заблуждение на гласоподавателите.
С решение от 13 март т. г. габровският Административен съд обяви за недействителен изборът на кмет в с. Градница. Последва обжалване от името на Ани Любенова Асенова и на 6 април т. г. делото бе изпратено във Върховният Административен съд за окончателно произнасяне по случая.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни