Областният управител събра народните представители и кметовете от региона на работна среща

Топ новина! <p>Областният управител Невена Петкова събра депутати и кметове от региона,
rab_sreasta-8028.JPG

Областният управител Невена Петкова събра депутати и кметове от региона, за да обсъдят належащи въпроси, по които да работят съвместно. На срещата присъстваха народните представители Иглика Иванова, Кристина Сидорова, Николай Сираков и кметовете на общ

Областният управител Невена Петкова събра депутати и кметове от региона, за да обсъдят належащи въпроси, по които да работят съвместно. На срещата присъстваха народните представители Иглика Иванова, Кристина Сидорова, Николай Сираков и кметовете на общините Габрово, Дряново и Трявна. Ангажименти възпрепятстваха участието на кмета на община Севлиево и депутатът Борис Вангелов.

Поставени бяха въпроси, касаещи пътната инфраструктура. Питания имаше и по програмата за енергийна ефективност и етапът, до който е стигнало изпълнението й. Поставени за обсъждане бяха конкретни казуси на общините. Обсъдена беше необходимостта от нормативни промени в Закона за читалищата. Повече яснота и регламентирани срокове по повод дейността на НИКН поискаха от община Трявна. По повод нормотворчеството кметовете призоваха за по-голяма координация между различните нива на обсъждане и съгласуване, в това число и съпътстваща задължителна финансова икономическа оценка, която би удължила процесът на изковаване на съответния нормативен акт, но ще даде устойчивост и ще намали необходимостта от непрекъсната промяна.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни