Областният управител и изпълнителният директор на „Реставрация“ ЕАД с работна среща

Obs-deni-byaha-v-zmozhnostite-za-os-schestvyavane-i-realizirane-na-s-vmestni-proekti-v-oblastta-na-restavratsionno-konservatsionnite-deinosti
Обсъдени бяха възможностите за осъществяване и реализиране на съвместни проекти в областта на реставрационно-консервационните дейности
Областният управител Ралица Манолова проведе работна среща с проф. д.н. Венелин Терзиев, който е изпълнителен директор на „Реставрация“ ЕАД към Министерство на културата.

Обсъдени бяха възможностите за осъществяване и реализиране на съвместни проекти в областта на реставрационно-консервационните дейности, както и възможности за инструменти за финансиране на подобни дейности.

Обект на разговора бе подготовката на проектна документация за осъществяване на ремонтни и консервационно-реставрационни дейности на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово, който се помещава в Народно читалище „Априлов-Палаузов“, което е една от първите читалищни организации в България, създадено в далечната 1861 година. Друга акцент от срещата бе изпълнението на вече утвърдения и съгласуван проект с Министерство на културата на Националната Априловска гимназия, сграда – реликва за страната ни, която се нуждае от спешен ремонт, за да може учениците да се чувстват комфортно по време на образователния процес. Бяха начертани конкретни съвместни дейности, които следва да се реализират в оперативен порядък в следващите няколко месеца при постигане на максимално ефективна координация между институциите. 

„Приемам това като своя лична кауза и ще направя всичко възможно като областен управител да съдействам за намирането на начин това да се случи и процесът по реконструкция и реставрация да стартира, защото образованието и културата са в основата на всичко.“  - споделя областният управител Ралица Манолова, по повод проведената среща с проф. Терзиев и председателя на Областното представителство на Камарата на строителите в Габрово инж. Мария Башева. „Това е поредна среща по темата след разговора ми със зам.-министъра на културата Весела Кондакова. Вярвам, че заедно ще намерим решение и подкрепа от страна на Министерство на културата“, убедена е Ралица Манолова и показателно за това е, че в рамките на тези две седмици казусът е във фокуса на компетентните институции.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни