Минчо Минчев с два концерта през септември

<p>Маестро Минчо Минчев ще зарадва любителите на класическата музика с
Минчо Минчев с два концерта пр

Маестро Минчо Минчев ще зарадва любителите на класическата музика с два концерта в началото на септември, съобщи диригентът на Габровския камерен оркестър Иван Стоянов

 На 1 септември от 19 часа в Дома на културата цигуларят ще изнесе самостоятелен концерт. Поводът е тържественото отбелязване на 50 г. от откриването на Дома на културата „Емануил Манолов“, една от най-големите многофункционални сгради за култура в България, с модерни за времето си технически съоръжения. Партньор на Минчо Минчев ще бъде младият пианист Евгени Божанов, лауреат на най-престижните международни конкурси за пианисти. Евгени Божанов е със световна кариера, признат за един от десетте най-добри пианисти в света. 
Програмата на концерта включва четири сонати за пиано и цигулка от Волфганг Амадеус Моцарт. Минчо Минчев ще бъде отново в Габрово на 12 септември, от 19 часа също в Дома на културата „Емануил Манолов“ като солист на Габровския камерен оркестър заедно със своите студенти от Майсторския клас. Програмата е част от фестивала Дни на камерната музика и включва всички концерти за четири цигулки и оркестър от Антонио Вивалди. В същата програма габровската публика ще чуе и две произведения на съвременни композитори на популярна музика, вдъхновени от Антонио Вивалди. Първото е Кончерто гросо „Паладио“ от Карл Дженкинс. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото