Маргарита Хранова и Орлин Горанов пяха любими филмови песни в Габрово

Margarita-Hranova-i-Orlin-Goranov-pyaha--lyubimi-filmovi-psni-v-Gabrovo
Маргарита Хранова и Орлин Горанов пяха любими филмови песни в Габрово
Зала „Възраждане” се оказа тясна за многобройната, възторжена публика, която пя обичани филмови песни, някои превърнали се в хитове, заедно с любимците Маргарита Хранова и Орлин Горанов на 7 март. Проектът „Обичам българска музика” ни срещна отново с познатата Юлия Манукян.

Зала „Възраждане” се оказа тясна за многобройната, възторжена публика, която пя обичани филмови песни, някои превърнали се в хитове, заедно с любимците Маргарита Хранова и Орлин Горанов

на 7 март.

Проектът „Обичам българска музика” ни срещна отново с познатата Юлия Манукян. „Това е една театрализирана форма, която правим напоследък с почти всички концерти, защото това е много интересно за публиката. Онова, което върви на екрана на сцената са откъси от филми. Пресъздадена е част от интимната история на двамата солисти Маргарита Хранова и Орлин Горанов, които разгръщайки албум със снимки напомнят за тяхното минало, което се пренася и на екрана”, отбеляза Юлия Манукян.

„Този проект го правим от почти две години. Първо стартира с Плевенска филхармония с Галя Ичеренска и Орлин Горанов за няколко концерта, след което тръгна с Марги Хранова и Орлин Горанов. Набрахме много голяма скорост - над 40 концерта в цяла България с пълни зали. От половин месец го правим съвместно с оркестъра на Бургаската опера”, допълни диригентът Левон Манукян.

Идеята, сценарият и мултимедията са на Юлия Манукян. Симфоничната оркестрация на песните е на Георги Милтиядов и маестро Манукян.

Прекрасните солисти Маргарита Хранова и Орлин Горанов влизат в ролята на актьори в този нетипичен концерт. По-скоро спектакъл, който връща в годините на обичаното българско кино с най-големите актьори, с най-големите композитори, които са писали музиката за тези филми.

Концертът спектакъл наистина успя да върне публиката към любимите песни от около 20 филма, превърнали се в хитове. Като се започне от по-ранните филми: „Хитър Петър”, „Опасен чар”, „Бариерата”, „Съседката”, „Любимец 13” ( Има думи в сърцето ни,замълчи, замълчи…), „Оркестър без име” ( Да, така е в малкия град, старомоден и скучен, където просто няма какво да се случи…), „Крадецът на праскови” (Вървят ли двама …Не заспивай, когато умират звездите…Светът е за двама), „Оркестър без име”, „Старинната монета”,”Забранено за възрастни” (Замириса на море), „Фильо и Макензи”, „Войната на таралежите”, „Неочаквана ваканция” (Детство мое така си ми потребно…), „Васко да Гама” с песента на Богдана Карадочева” Дано, дано, дано” / Ако до всяко добро същество застане още едно… Дано, дано, дано) и др.

Публиката не оставаше безучастна към хитове. Пееше заедно със солистите и продължително акламираше. Невероятна емоция предадена от сцената на залата и обратно.



Маргарита Хранова: „В този прекрасен проект ни събра хубавата музика. Позабравени популярни песни, превърнали се в хитове („Замълчи, замълчи” на Мими Иванова). С Орлин сме колеги в „Ансамбъл на въоръжените сили”, имаме прояви и на театралната сцена”



Орлин Горанов: „В навечерието на 8 март пожелавам на дамите: Да са живи и здрави. Благодарим, че ги има. Както казват старите мъдреци: „Зад всеки успял мъж, стои една умна, добра и красива жена. Жена с главно „Ж”. Още веднъж нека всички жени да бъдат - живи и здрави и обичани. Да показват красотата си без да се притесняват”.

Вече са започнали концертите от най-новия проект на майка и син Манукян с участие на много популярния ансамбъл „Тримата тенори” - Кирил Илиев, Александър Господинов и Илиян Недков.

Спектакълът, който носи името „Бродуей ще полудей” представя най-големите шедьоври на американските мюзикъли като „Магьосникът от Оз”, „Евита”, „Парижката Света Богородица” и др.

„Ние следваме модела на истинските тенори - Павароти, Карерас, Доминго, които пеят с леко оперна постановка. Това придава на концерта - спектакъл малко по-особен привкус, на класическа постановка. Ефектът е много силен. Отново има сценарий, мултимедия, мои аранжименти. Вероятно след май ще бъдем и в Габрово”, сподели маестро Левон Манукян.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото