КСО „Узана" спечели първата за сезона купа по колоориентиране

Водеща! KSO-„Uzana“-specheli-otborniya-trofei
КСО „Узана“ спечели отборния трофей
Състезателите на КСО „Узана“ взеха отборния трофей в първия старт за сезона по колоориентиране ку нас.

Надпреварата за Купа „Сливен“ се проведе в новозагорското село Еленово. 
    За старта се събраха 150 ориентировачи с планински велосипеди от 27 клуба от страната. Те се състезаваха по маршрути с дължина от 6 до 27 км в 8 възрастови групи. Проявата беше и контролен старт за определяне на националните отбори.
    Христина Козарева спечели златото в елитната група при дамите, като измина дистанцията от  20.6 километра със 120 метра сборно изкачване и 19 контролни точки за 1:05:04 часа. Третото място на подиума също беше за габровска състезателка – Косара Ботева, а между двете се вклини Теодора Табакова от „Браун тим“ (В. Търново). На секунди след Косара, на четвърто място, завърши съотборничката є Силвия Шандуркова.
    При мъже-елит по дистанцията от 27 километра с 26 контролни точки най-добре от габровските ориентировачи се представи Добромир Добрев, който завърши 7-ми. Победата убедително завоюва Станимир Беломъжев от СК „Хемус“ (Троян). 
    При момчетата до 14 години първо място завоюва Алекс Сархачев, със злато при 17-годишните се окичи и Преслав Митев. 
    При девойките до 17 години Никол Иванова остана на 22 секунди от победата и завърши втора, следвана от съотборничката си Рая Иванова. На 4-то, 5-то и 6-то място също се наредиха състезателки на КСО „Узана“ – Сияна Матева, Ева Сархачева и Яна Дочева.
    Следващият старт по колоориентиране ще бъде през месец май в Казанлък, за Купа "Бодлите на розите“. Той също ще бъде контролен за определяне на националните отбори.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Ориентиране

Към началото

Следвай ни