Кристина Неделчева с Гран-При от „Песенна палитра“

Топ новина! Kristina-Nеdеlchеva-s-Gran-Pri-ot--Pеsеnna-palitraa
Kristina-Nedelsheva.jpg
Талантливата Кристина Неделчева спечели голямата награда Гран-При във втора възрастова група на петото издание на Националния конкурс за изпълнители на популярна и патриотична песен „Есенна палитра“ в Карлово.

Талантливата Кристина Неделчева спечели голямата награда Гран-При във втора възрастова група на петото издание на Националния конкурс за изпълнители на популярна и патриотична песен „Есенна палитра“ в Карлово. Това е единственият национален конкурс за изпълнители на популярна музика в България, чийто репертоар включва само песни от български композитори, който се проведе в залата на НЧ „Васил Левски-1861“ в града и в него участваха над 200 изпълнители от 26 града в страната.

Деветгодишната габровка покори журито с председател Хайгашот Агасян, с невероятно силния си и емоционален глас, с прекрасно изпълнение на песните „Боянският майстор“ и „Птицата“от репертоара на примата на българската естрада Лили Иванова. По време на гала-концерта голямата купа и диплом за отлично представяне й беше връчена от Хайгашот Агасян.

С първа награда, златен медал и диплом се завърна и Антония Пенева, която участва в четвърта възрастова група. По време на надпреварата на електронно табло излизаха оценките на журито, данните от които показаха, че солистката на ВФ „Upstream Voices” с вокален педагог Ценка Горалова, е с най-много точки. Но по решение на организаторите на конкурса в четвърта възрастова група Гран-При не беше присъдено, поясни Ценка Горалова. Антония се представи блестящо с песните „Звезден сън“ по музика и текст на Валери Костов из репертоара на Антония Маркова и „Устрем“, най-популярният хит на Маргарита Хранова, с който тя спечели награда на ,,Златният Орфей“.

Гала Ботева участва в групата на 15 до 18 - годишните и бе удостоена с втора награда. Талантливата севлиевка избра да изпълни „Незавършен роман“ на Виктория Георгиева и „Душата ми е стон“ от репертоара на Георги Христов, по текст на Пейо Яворов. „Независимо, че беше най-малка в своята възрастовата си група, Гала пя много емоционално и развълнува публиката. Коментира Ценка Горалова  - По време на гала-концерта тя получи сребърния медал, диплом и специални поздравления от Венцислав Роланд- Вензи и Георги Янков, млади поп звезди, представители на журито. В оценяването участваха още композиторът Светослав Лобошки и Милена Пеева, вокален педагог в Добрич“.

Във втора група успешно участва и деветгодишната Никол Иванова от Севлиево, която се представи с песните „Не ме гледай така, момче“ на Камелия Тодорова и „Една сълза“, из репертоара на Нели Рангелова.

Петото издание на Националния конкурс “Песенна палитра“ се организира от сдружение „Арт палитра“ и Община Карлово по идея на Анита Илиева, артистичен директор на конкурса и ръководител на музикална школа „Карловойс“. Фестивалът е включен в културния календар на Министерство на културата.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото

Следвай ни