ИКЕА стъпи в Търново, Общината вече печели

Топ новина! Kmet-t-Daniel-Panov,-v-sredata,-s-udovolstvie-preryaza-lentata-na-noviya-obekt-na-IKEa
Кметът Даниел Панов, в средата, с удоволствие преряза лентата на новия обект на ИКЕА
Търговската верига вече работи по съвместни поректи с Общината

    ИКЕА вчера официално стъпи и във Велико Търново. „100 вести“ беше сред поканените и не пропусна възможността да проучи каква е ползата за общината от обвързването със световна марка от класата на шведската компания за мебели и стоки за дома. Че такава има, демонстрира лично кметът на града Даниел Панов, който, заедно с Николаос Инфантидис – управител на ИКЕА - България, инвеститора Продромос Мавропулос и  Димитър Христов – управител на ИКЕА в Mall Велико Търново, преряза лентата на новия търговски обект. Той е шестият по рода си в страната и в  Mall Велико Търново зае мястото на хипермаркета за хранителни стоки, който затвори врати в края на лятото.
    „Добре дошли на ИКЕА в историческата и културна столица на България! - сподели в словото си удовлетвореният от новата инвестиция кмет на Велико Търново. -  Това е добър знак за нашия общ туристически продукт и културния туризъм. Създаването на 15 работни места, които ще станат 30, никак не е малко. ИКЕА ще създаде и конкурентна среда в областта на домакинствата, домашното обзавеждане, домашните потреби, тази благородна конкуренция ще намалява и цените. Пожелавам успех на ИКЕА във Велико Търново!“
    IKEA влезе на пазара у нас преди 12 години - напомни мениджърът „Нов бизнес“ в компанията Георги Колев, който също уважи откриването. Той отчете, че през 2023 г. общите продажби в България са достигнали 153 млн. лв., докато през предходната година са били 125,9 млн. лв. Брандът е световен лидер в търговията с обзавеждане за дома с 462 магазина в 59 държави. „IKEA има смелостта да тества нови търговски и концептуални формати навсякъде по света. Такъв е и магазинът ни във Велико Търново. Това е вторият магазин от ново поколение на ИКЕА - след първия, който отворихме през 2021 г. в София. През изминалата каталожна година имахме редица инициативи за подобряване на клиентското удовлетворение. В резултат оборотът ни се е покачил с 22% и достигнахме 153 млн. лв. Всичко, което знаем и можем, сме приложили в новия ни обект във Велико Търново“ - каза още Георги Колев. Той информира, че е обновено и мобилното приложение на ИКЕА-България, така че да е по-удобно и интуитивно за онлайн клиентите, които се обслужват от четири мобилни хъба.
    Обектът е разположен на 1800 кв. м площ и предлага различни решения и идеи за обзавеждане и декориране. 

Предлагат се и продукти от асортимента за дома и шведски храни, които могат да бъдат закупени веднага или заявени онлайн, обясни водещият на тържеството, актьорът Константин Таквор. 
    В резюме той разказа историята на компанията. Компанията е основана в Швеция от Ингвар Кампрад през 1943 г., когато самият той е едва на 17 г.  Името IKEA идва от първите букви на думите Ингвар, Кампрад, Елмтарюд и Агунарюд – имената на основателя й и на двете села, в които е живял.  Току-що навършил 7 гoдини пpaви пъpвитe cтъпки в бизнеса - пpoдaвa кибpитeни кyтии нa cъceдитe, кoитo paзнacя c кoлeлoтo cи. Бъpзo oткpивa, чe cъщитe кибpитeни кyтии са доста по-евтини в Cтoкxoлм. Купува ги оттам, после ги препродава, oтнoвo нa ниcки цeни, нo c дoбpa пeчaлбa. Пo-къcнo „paзpacтвa“ бизнeca cи - пpoдaвa ceмeнa зa pacтeния, кapтички, кoлeднa yкpaca, xимикaлки. Десет години по-късно открива компанията си - пъpвoнaчaлнo дocтaвя  cтoки пo пoщaтa. Пpeз 1958 гoдинa вpaти oтвapя пъpвия мaгaзин - в Eлмapюд, пoд мapкaтa Моbеl-ІКЕА. Пeт гoдини пo-къcнo зapaбoтвaт и oбeкти извън Швeция - пъpвo в Hopвeгия, a cлeд тoвa в Дaния. През 70-тe гoдини кoмпaниятa cтъпвa в Швeйцapия и Зaпaднa Гepмaния, слeдвaт Япoния, Aвcтpaлия, Kaнaдa и Xoнкoнг. В ИКЕА работят над 210000 души в 469 магазина в 59 държави. Фирмата предлага над 12000 продукта, а годишните й приходи надвишават 40 милиарда евро.
    Константин Таквор, който навремето се изявяваше в шоуто на Иван и Андрей, не пропусна възможността да се похвали и с новите си умения - на любител кулинар, придобити при участието му в MasterChef 7. 
    Негово дело бе стилната шведска маса - задължителна при откриването на нов обект на шведска компания. Търновският магазин на ИКЕА предлага и широка гама артикули, с които всяко пространство може да бъде преобразено, и то на бюджетни цени. За лоялните клиенти са предвидени отстъпки и промоции. Фирмата притежава огромно разнообразие от иновативни и емблематични продукти, създадени по екологичен метод, щадящ околната среда - отбеляза още Таквор.

Икеа

           Йоана Цонева, Георги Колев и Константин Таквор


    „Радваме се, че сме заедно в нашия общ нов дом като едно семейство -  обърна се към гостите и Йоана Цонева, маркетинг мениджър в IKEA, която разкри и стратегията на компанията - да отъждествява клиентите си със семейство.  - Ние сме едно цяло и искаме да споделим с Вас нашия красив нов дом, от който да почерпите вдъхновение за вашите домове. През 2013 година стартирахме програма за лоялни клиенти IKEA Family и тя е за всички, които споделят страстта към дома. Тази клиентска програма е възнаграждаваща - всички наши клиенти получават привилегии при покупка, получават и специални оферти - каза още Йоaна Цонева и предостави отговорите, които „100 вести“ търсеше. - Във всеки град ние търсим и намираме съмишленици. Във Велико Търново, в лицето на Фондация „За доброто“ и местния Ротари клуб, намерихме чудесни партньори и се присъединихме  към инициативата „Светулка“ - за обновяване на детското отделение в окръжната болница  „Д-р Стефан Черкезов“. Той изключително вдъхновяващ. Ние се включихме в интериорното обзавеждане, в обновяването на болничните помещения, в привнасянето на цвят, функционалност и вдъхновение, за да могат децата да се възстановяват много по-бързо и да не изпитват стрес от престоя си в болницата. Партнираме си и с фестивала „48 часа Варуша юг“ – инициатива, която показва как общността може да се поддържа здрава. Няма как да пропусна и участието ни в чудесната инициатива на Община Велико Търново по създаване на работилници за семействата и децата от града. С нетърпение очакваме откриването този уикенд“ - допълни Йоана Цонева, а думите й със задоволство слушаше кметът Даниел Панов.
    Обектът във Велико Търново ще предлага безплатен транспорт както за купените на място стоки, така и за взети онлайн, ще има проектиране на кухни, сглобяване на мебели, съвети за обзавеждане и всичко, което предлага гамата на IKEA, информираха още стопаните на новия магазин.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни