Ideal Standard International спечели сребърен медал за устойчивост от EcoVadis още при първото си участие

Топ новина! Reiting-t-EcoVadis-otlichava-ambitsioznite-angazhimenti,-praktiki-i-postizheniya-na-Ideal-Standard-za-ustoichivost
Рейтингът EcoVadis отличава амбициозните ангажименти, практики и постижения на Ideal Standard за устойчивост
EcoVadis e най-голямата и авторитетна компания в света, която прави класация за устойчивост на бизнеса

Ideal Standard International — един от водещите световни производители на висококачествени решения за санитарни помещения в жилищни и търговски сгради и болници — получи отличието „Сребърен медал“ от EcoVadis като признание за постоянния си ангажимент към устойчивостта.
Най-голямата и авторитетна компания в света, която прави класация за устойчивост на бизнеса, EcoVadis постави Ideal Standard в топ 25% от над 85 000 фирми в света чрез своята независима платформа за оценка, която обхваща четири области: околна среда, етика, устойчивост на доставките, труд и човешки права.

Силбвър

Докладът на EcoVadis изтъква силните страни на компанията в областта на околната среда и устойчивостта на доставките, като позиционира Ideal Standard в топ 15% в санитарната индустрия още в първото й участие в класацията.
Сребърният медал е резултат от публикувания първи Доклад за устойчивостЗаедно за по-добро бъдещепрез март 2023 година.
В него са публикувани редица цели в области като: декарбонизация, рециклиране, здраве и безопасност на работното място и равни възможности. Докладът представя философията на Ideal Standard за прозрачност на практиките за устойчивост и поетите ангажименти за количествени цели в областите: въглероден отпечатък, намаляване на пластмасовите опаковки и използване на дървен материал от устойчиви източници.

Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Ideal Standard International, заяви: 
„Това е най-новото от поредицата отличия на Ideal Standard, в резултата на реализирания ангажимент за устойчиво производство и отговорни бизнес практики, както е посочено в нашата цялостна ESG стратегия.“ 
Той добави: „От много години казваме, че начинът, по който правим бизнес, е също толкова важен, колкото и бизнесът, който правим, и участието ни в класацията на EcoVadis е още един пример за желанието ни да правим правилните неща по прозрачен начин. 
Ние сме изключително удовлетворени, че нашите екологични постижения бяха оценени като „напреднали“, потвърждавайки нашата отдаденост да интегрираме принципите за устойчивост в целия бизнес.“

Рейтингът EcoVadis отличава амбициозните ангажименти, практики и постижения на Ideal Standard за устойчивост, включително премахването на пластмасата за еднократна употреба в опаковките, публикуването на Продуктови декларации за околна среда за повече от 4500 продукта и прилагането на критерии за устойчивост в етапите на разработване на продуктите, използвайки новия подход на компанията EcoLogic.
Докладът на EcoVadis дава и конкретни препоръки за запазване и подобряване на оценката за следващата година.

Фатима Мимуми, директор ESG в Ideal Standard, казва: „Това постижение не би било възможно без отдадеността и усилията на целия екип на Ideal Standard, чието сътрудничество и ангажираност към ежедневната им работа ни помогнаха да постигнем тази важна цел.“ 
В допълнение добави: „Благодарим и на нашите клиенти и бизнес партньори за тяхната подкрепа и доверие. Това е колективно постижение, което ни стимулира да продължим да подобряваме добрите практики за устойчивост. В оценката си EcoVadis ни дава много препоръки, които ще приоритизираме и прилагаме през следващите години, тъй като се стремим да подобрим нашите резултати при бъдещо оценяване.“

За повече информация относно нашата програма за устойчивост посетете нашия уебсайт: https://www.idealstandard.co.uk/about-us/sustainability
Подробно резюме на постиженията за тази година и предстоящите ни планове ще бъде представено в новия ни доклад за устойчивост за 2023 г., който ще бъде публикуван през първото тримесечие на 2024 г.


Ideal Standard International е световен лидер в производството на висококачествени решения за жилищни и търговски сгради и болници. Базираната в Брюксел (Белгия), компания има над 7100 служители, работещи в 8 производствени предприятия и оперираща в над 100 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Портфолиото на Ideal Standard съчетава експертно разработени, дизайн ориентирани продукти с авангардна технология, които са водещи в индустрията по отношение на естетиката и функционалност. Дизайнът винаги е издигнат на пиедестал в ДНК-то на Ideal Standard International и партньорството с известното италианско дизайнерско студио Palomba Serafini Associati е свидетелство за това.
Компанията предлага широка гама от продукти за баня, включително керамика, смесители, душове, вани, мебели и аксесоари, предоставяйки цялостна гама от междукатегорийни решения чрез индивидуалния подход на компанията Singular™. Той е разработен специално, за да рационализира дизайна на банята и да опрости процеса на избор. Singular™ подход прилагаме в специфицирането, проектите и дизайна. Това е прост и гъвкав процес, за който е нужен само един доставчик, само един контакт. Всичко необходимо - от едно място.  При този процес ще имате достъп до неограничени вдъхновяващи решения за баня. Международните марки Ideal Standard включват Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания) и Porcher (Франция).

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни