ГЕРБ-Габрово към БСП: Не превръщайте Шипка в Бузлуджа

Pametnik-t-na-SHipka-za-vsichki-b-lgari-si-ostava-simvol-na-svobodata
Паметникът на Шипка за всички българи си остава символ на свободата

В официална позиция ГЕРБ-Габрово призова БСП да не превръща Шипка в Бузлуджа, а гражданите – да не се поддават на тази провокация.

„Шипка има нужда от герои, а не от политици и партиен митинг. Шипка е място за памет, а не за пропаганда. На Шипка трябва да се чува само гласа на обединението, а не на разединението”, се казва в призива на ГЕРБ-Габрово. Апелът е по повод организирано от БСП масово честване на Шипченската епопея, въпреки официалната отмяна на събитието, заради епидемичната обстановка и препоръките на противоепидемичните щабове за непровеждане на масови събирания при невъзможност за спазване на мерките срещу Ковид.

„Зад обявената организация от анонимни родолюбиви граждани стои БСП, които осигуряват автобусен транспорт и присъствие на Румен Радев без организаторите да са помислили за сигурността на гражданите, ограничение на движението, медицински и полицейски екипи, което допълнително излага хората на риск”, се казва в позицията на ГЕРБ-Габрово.

„Виждаме, че опитите, прикрито зад честванията, да се реализират политически и партийни цели, се възприема от граждани като провокация към родолюбието и патриотизма на българите. Затова призоваваме хората, които ще се качат до Паметника на Свободата, за да отдадат почит на героите, да не се поддават на провокацията за превръщане на Шипка в партийно сборище и да не отвръщат по начин, който не прилича на мястото светиня за българите, каквито призиви се срещат в социалните мрежи. Шипка е място на обединение с една цел – България, на Шипка няма място разединение”, се казва още в позицията на ГЕРБ-Габрово.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

1 коментар

  • Потребител
    Anonymous 2020-10-10 09:19:39

    E da, no BSP nosi razedinenie

Към началото

Следвай ни