Еврокотки окупираха областната управа

Водеща! Gabrovskite-evrokotki
Габровските еврокотки

„Еврокотки“ представя погледа на децата към една сериозна тематика по забавен начин. Всяка нарисувана котка съответства на държава-членка на Европейския съюз, оцветена с цветовете на националното й знаме, и представя по нещо характерно за нея.

Оригинални, нестандартни, разноцветни котки са експонирани в коридорите на областната администрация. Те са дело на децата от група "Слънце" на детска градина "Радост". Всяка от котките е нарисувана в цветовете на знамето на държавите - членки на Европейския съюз. Изложбата бе открита в чест на Празника на Габрово.
"Коридорите на областната администрация ми изглеждаха доста мрачни. Хрумна ни идеята да ги превърнем в наше артпространство и да дадем поле на изява на творци от цялата област. По повод празника на тиквата ни гостуваха севлиевски художници. Продължихме с потребителите на дневен център на хора с психични увреждания, а по-повод 8 март ни гостуваха жени-художнички. Сега стените ни са украсени с красивите рисунки на талантливите деца от детска градина "Радост", темата са еврокотките е преплетена и с темата на нашето председателство на ЕС. Тук е и черната котка - символ на Габрово", каза областният управител Невена Митева, която почерпи малчуганите със захарни котенца. А те изпяха няколко песни.
Според директорката на детската градина Катя Янчева рисуването на котки през карнавалните дни е станало традиция за децата от ДГ "Слънце". Те рисуват всякакви, шарени, забавни, смешни котки.
"Тази година се отзовахме на поканата на областния управител да направим една по-специална изложба, свързана с мотото на карнавала "Габрово - мой малък Брюксел" и българското европредседателство. Докато рисуваха еврокотни, децата научиха интересни неща за държавите членки на Европейския съюз и за техните национални знамена", допълни тя.
Невена Петкова и нейния екип довършиха оцветяването на думичката Габрово на най-голямата картина, която бе още на статив. Талантливите малчугани наблюдаваха тяхната работа и им даваха напътствия как най-добре се оцветява с цветни моливи

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото