Дни на инвазивната кардиология се провеждат в габровската болница

Dni-na-invazivnata-kardiologiya-se-provezhdat-v-gabrovskata-bolnitsa-
Дни на инвазивната кардиология се провеждат в габровската болница

В рамките на ежегодните дни на инвазивната кардиология в болницата тази година гостува екип от инвазивни специалисти от Белгия - д-р Емануеле Барбато и медицинските сестри Лизбет Де Блок и Елс Ван Заер.

Традиционни дни на инвазивната кардиология се провеждат в габровската областна болница, съобщават от здравното заведение. Вече девета година в МБАЛ „Д-Р Тота Венкова“ към Кардиологичното отделение работи Сектор по инвазивна кардиология със съвременна апаратура, дарение от O.L.V. клиниката в побратимения град Аалст, Белгия. Една от водещите болници в областта на инвазивната кардиология и кардиохирургия в Белгия обучава ежегодно лекари от Кардиологично отделение. Това гарантира по-доброто качество на медицинските дейности и въвеждането на нови методи за лечение на сърдечно-съдовите заболявания.
В рамките на ежегодните дни на инвазивната кардиология в болницата тази година гостува екип от инвазивни специалисти от Белгия - д-р Емануеле Барбато и медицинските сестри Лизбет Де Блок и Елс Ван Заер. Съвместно с лекарите и сестрите в Сектора за инвазивна кардиология бяха осъществени инвазивни процедури на осем болни с комплексни сърдечно-съдови заболявания (хронични запушвания на коронарни съдове и с калцирали коронарни съдове). Осъществени бяха две ротаблации – специализиран метод за отпушване на съдовете, който все още не се прилага често в България. За първи път в региона бе имплантиран биоразградим медикамент излъчващ имплант, който след една година се резорбира от организма. Нито един от лекуваните пациенти не е заплатил допълнително за полученото високоспециализирано лечение и за поставените стентове.
Само преди няколко дни в отделението работи и друг специалист - д-р Ерик Уиффелс, които е заместник-директор по медицинските дейности на O.L.V. клиника.
Според изпълнителния директор на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ д-р Нели Савчева партньорството между двете болници е пример са сътрудничество в полза на гражданите на област Габрово и шанс за лекарите да се учат от най-добрите.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Здравеопазване

Към началото

Следвай ни