Девора Аврамова стъпи на подиума на Балканското първенство по планинско бягане

Топ новина! 	Девора Аврамова записа подиум в 61-то издание на Балканския шампионат
Девора Аврамова стъпи на подиума на Балканското първенство по планинско бягане
Девора Аврамова записа подиум в 61-то издание на Балканския шампионат по планинско бягане. Първенството се проведе в Чанаккале (Турция) с участието на атлети от девет държави в региона - Турция, България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония,

Светозар Гатев

Девора Аврамова записа подиум в 61-то издание на Балканския шампионат по планинско бягане. Първенството се проведе в Чанаккале (Турция) с участието на атлети от девет държави в региона - Турция, България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония, Косово, Израел и Армения. Страната ни беше представена от 17 атлети в трите възрастови групи - мъже и жени, младежи и девойки под 23 години, юноши и девойки под 20 години. Двама от тях бяха състезатели на габровския АК „Орловец 93“ – Християн Стоянов и Девора Аврамова. Те извоюваха своето право да представят страната ни във форума като спечелиха призови места в Националния шампионат по крос кънтри, проведен в Пирдоп.

Девора Аврамова се качи на почетната стълбичка като част от състава на България при девойките до 20 години, които извоюваха купата за трето място в отборната надпревара. Останалите медалистки бяха Силвия Георгиева („Евър“ – Варна), Лиляна Георгиева („Тракия“ - Пловдив) и Елица Тодорова („Средногорски атлет“ - Пирдоп). Шампионки станаха домакините от Турция, следвани от девойките на Румъния. В индивидуалното подреждане на 4 километра Девора зае 13-то място с време 16.40 минути. Държавната шампионка Силвия Георгиева е пета, Лиляна Георгиева – десета, Елица Тодорова – 14-та.

При юношите България се нареди на пета позиция, но бе близо до спечелването на отборната купа. Първи и тук станаха домакините от Турция, следвани от Румъния и Сърбия. Бронзовият медалист от Световното първенство за атлети с физически увреждания Християн Стоянов беше най-предно класиралият се български състезател при юношите до 20 години и зае 12-то място с време 21.01 минути. Мартин Проданов („Актив 2013“ - Пловдив) е 15-ти с 21.27 мин., а Николай Начев („Балкан“ - Ботевград) е 17-ти с 21.46 минути.

България не успя да спечели медал от шампионата, но се завърна с две отборни купи. Освен девойките, трофей взеха и мъжете, които се класираха на второ място. Индивидуално на 10 километра Йоло Николов е шести, Митко Ценов е осми, а Иван Попов - девети. При жените дряновката Маринела Нинева се представи най-силно от родните състезателки и завърши десета в бягането на 8 километра.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото