Шампионска и вицешампионска титла за Девора Аврамова, сребро за Пламена Владимирова

Водеща! Gabrovkata-Devora-avramova-se-s-stezava-za-starozagorskiya-Beroe
Габровката Девора Аврамова се състезава за старозагорския Берое
Три от медалите на Държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени в зала за 2024-та са габровски

Девора Аврамова Девора Аврамова за пореден път показа, че е сред най-елитните състезателки на България в бяганията на дълги разстояния и спечели две отличия от националния шампионат в столичната зала „Фестивална“. С медал се окичи и Пламена Владимирова от клуб „Тот атлет“. 

Състезаващата се за „Берое“ (Стара Загора) Девора Аврамова завоюва националната титла в бягането на 3000 метра след страхотна битка с рекордьорката ни в маратона Милица Мирчева от клуб „Атлет“ (Мездра). Миналогодишната шампионка в дисциплината направи атака пет обиколки преди края, но Аврамова я прихвана и излезе начело. Към тях се присъедини и дряновката Маринела Нинева и трите дръпнаха напред. Два тура преди края Аврамова и Мирчева увеличиха сериозно темпото и Нинева изостана. Опитите на състезателката от „Атлет“ (Мездра) да изпревари габровската лекоатлетка не дадоха резултат и Девора пресече първа финала с време 10:03:00 минути. Мирчева завърши с 10:03:42, а Маринела Нинева грабна бронза с 10:18:50 мин. 
    Към титлата от 3-те километра Девора Аврамова прибави и сребро от бягането на 1500 метра. В тази надпревара Лиляна Георгиева (Актив 2013 Пловдив) надделя с 4:29.26 минути, а Девора завърши втора с време 4:33.16 мин. И тук третото място зае Маринела Нинева от „Локомотив“ (Дряново) с 4:46.73 мин.
С медал от Националния шампионат за мъже и жени се завърна и Пламена Владимирова. Състезателката на габровския „Тот атлет“ завоюва среброто в тласкането на гюле. Тя влезе във финала с 10.93 м, а в четвъртия си опит изпрати 4-килограмовия уред на 11.56 метра - резултат, който й донесе среброто. 
    Шампионка в дисциплината стана Ивелина Милкова (Дунав, Русе) с 13.67 м, а Християна Василева (Михаил Желев,  Сливен) заслужи бронза с 11.22 м. Другата състезателка на габровския клуб в дисциплината – Рая Голчева, записа 8.17 в най-добрия си опит и зае 12-о място в крайното подреждане. В спринта на 60 метра участва Петьо Христов. Неостаряващият габровски атлет постигна резултат от 8:96 секунди в нелека конкуренция с доста по-млади от него състезатели.    

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото

Следвай ни