Благотворителен маратон "Бягам с кауза"

Nad-40-dushi-prieha-predizvikatelstvoto
Над 40 души приеха предизвикателството
По повод Световния ден на ЧК/ЧП , доброволците на Български младежки Червен кръст – Габрово организираха благотворителен маратон „Бягам с кауза”.

По повод Световния ден на ЧК/ЧП , доброволците на Български младежки Червен кръст – Габрово организираха благотворителен маратон „Бягам с кауза”. Целта на събитието, което се проведе в местността „Градище”, беше набирането на средства за подобряване на градската среда в помощ на трудно подвижни хора, майки с детски колички и колоездачи.

 

Над 40 души приеха предизвикателството да пробягат разстоянието от поляната на Градище до Кулата и обратно. Първото място си поделиха Алекс Боевски и Тодор Кънев, втори се класира Валентин Антиков, а третото място зае Мартин Тинчев.

Жителите и гостите на града имаха възможност да се насладят на хубавото време с много игри, музика и добро настроение.

По традиция на 8-ми май всяка година БЧК изказва своята признателност към изявените доброволци през годината.

Председателят на ОС на БЧК – Габрово, д-р Георги Шандурков връчи званието „Млад отличник” на Илиян Димов и Стефан Фратев – доброволци от ПТГ „ Д-р Никола Василиади” и Теодора Станчева – доброволец от Национална Априловска гимназия. Със званието „Отличник на БЧК” бяха удостоени Жанета Кирчева – председател на Общинската организация на БЧК – Габрово и Кристина Сидорова – областен управител за изключителната подкрепа на социалните дейности на организацията.

Изказваме огромната си благодарност на ръководствата на Национална Априловска гимназия и ПТГ „Д-р Никола Василиади” за логистичната подкрепа и на „Проспорт 10” ЕООД за предоставените 500 бутилки трапезна вода.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото