Сребро за Константин Киров от ЕП по лека атлетика за ветерани

Pet-o-Hristov,-Konstantin-Kirov-i-ZHivko-ZHelev
Петьо Христов, Константин Киров и Живко Желев
Габровецът се размина с един опит със златото

    Трима габровски състезатели бяха част от отбора, който представи страната ни в Европейското първенство за мастърс атлети в Пескара, Италия. Шампионатът на Стария континент събра над 5100 лекоатлети, от тях 16 бяха българските представители, които спечелиха 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал.
    Вицешампионска титла завоюва Константин Киров в дисциплината скок на височина при 55-годишните. Габровският атлет постигна резултат от 170 сантиметра. Той започна от 145 и до 165 сантиметра преодоля височините от първи опит. Със 175 сантиметра приключи и победителят -  Марко Ула от Естония. Киров обаче остана втори тъй като преодоля височината в третия си опит, а Ула – във втория. 
    Живко Желев взе участие в спринтовете на 100 и 200 м в категория М50, в която конкуренцията беше много сериозна – над 45 състезатели на 100 и 50 на 200 метра. И в двете дисциплини председателят на местния АК „Орловец 93“ премина през бягания в серии, полуфинали и финали. На 100 метра Желев беше втори в серията си, пети в полуфинала и  седми във финала с 11:84 сек. На 200 м габровският спринтьор даде най-добро време в сериите, в полуфинала беше с четвърти резултат, а на финала се класира 8-ми с 24:61 сек. 
    Третият габровски участник - Петьо Христов, взе участие в спринта на 100 м в групата на 60-годишните, но контузия го лиши от добро класиране.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото

Следвай ни