Дариха учебници по Родинознание

Препоръчана! Uchebnitsi-po-rodinoznanie
Учебници по родинознание

По случай денят на Българската писменост, движение и ПП "Възраждане" дариха учебници по Родинознание, дело на нашия лидер - Костадин Костадинов, на регионалната библиотека "Априлов - Палаузов".

Инж. Венцислав Венков:

"По случай денят на Българската писменост, движение и ПП "Възраждане" дариха учебници по Родинознание, дело на нашия лидер - Костадин Костадинов, на регионалната библиотека "Априлов - Палаузов". Учебниците ще достигнат и до филиалите на библиотеката в Трявна, Севлиево и Дряново.

В светлината на този най - български и същевременно световен празник, ние от "Възраждане" искаме за пореден път да насочим вниманието на Българското общество към неговото минало. Ние, като древен народ, трябва да се научим отново да бъдем като онези хора, които са се опълчвали не веднъж на световното статукво и догми. А за да станем тези хора не трябва да търсим някъде далеч, а да се погледнем в огледалото и да си спомним кои всъщност сме. На 24 май ние празнуваме подвига на светите братя Кирил и Методий, и техните ученици - светите седмочисленици. Тези хора, които с неуморимата си жажда за справедливост, свобода и независимост на всички народи, а не само на Българския, дадоха писмо на толкова много народи, а сам Кирил - извоюва правото на народа ни да проповядва Словото Божие на Български език. Това са хората, към които ние трябва да се стремим. Това трябва да бъдат нашите модели на подражание за да тръгне Народът ни още веднъж напред. Нека всички се стремим към идеалите, които не веднъж са доказали, че Давид може да победи Голиат. Че статуквото е временно, а Добрината - вечна.

На снимката от ляво на дясно: Даниел Петров – зам. председател на ПП „Възраждане“ Габрово, Светла Борисова – член на ПП „Възраждане“ Габрово, Венцислав Венков – председател на ПП „Възраждане“ Габрово."

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото