БСП в Габрово: Разрушаването на паметници и употребата на историята в битката за властта са опасни

Водеща! Edin-ot-punktovete-za-podpiska---na-ul.--Radetska-
Един от пунктовете за подписка - на ул. "Радецка"
БСП стартира 2 подписки - срещу демонтирането на Паметника на съветската армия и срещу джендър-идеологията

„Гласът на хората ще бъде изразен в реални действия“, заявиха от БСП в Област Габрово при стартирането на две подписки - срещу демонтирането на Паметника на съветската армия и срещу налагането на джендър-идеологията в българските училища
Подписите на жителите на областта ще са част от националната воля на българските граждани и тя ще бъде твърдо отстоявана в следващия парламент, заявиха социалистите. 
Мнението си гражданите могат да изразят в обособения пункт, разположен в предизборната шатра на БСП за България на пешеходната зона до бившия ГУМ в гр. Габрово и на пешеходната зона в гр. Севлиево пред клуба на БСП. 
„Основен акцент на нашата кампания е да не се въвлича България във войната. Искаме мир, дипломация, преговори и спиране на войната в Украйна. За съжаление обаче виждаме, че в тази кампания не се посвениха да употребят историята в битката за властта и това е много опасно. Именно така разглеждаме посегателството срещу Паметника на Съветската армия“, каза Валери Митов, областен председател на БСП в Габровско и номер 2 в листата на „Коалиция за България“. 
Социалистите в Габровско изразиха опасение, че е вероятно „светлият“ пример с предложението за демонтирането на Паметника на Съветската армия, да бъде последван и другаде, ако не бъде пресечен опитът за унищожаване на историята. „Дано не се опитат да омърсят и Шипка! Не е ли вероятно някой безгръбначен политически фактор да стигне и до Шипка, да постави и въпроса за отменянето на 3 март като национален празник?“, попитаха още те. 
Според тях днешният конфликт в Украйна не е онази война, увековечена от Паметника на съветската армия, не е онова върховно усилие на руси, славяни и българи носещо високото име Шипка, а недоволството срещу войната не минава през разрушаване на паметници. 
„Нужни са политически решения, които да пазят страната ни от намеса в конфликта. Такива не се вземат, а се провокира умишлено напрежение по исторически теми.“, казаха още от БСП в Габрово. 
Провокираното от ГЕРБ решение на Столичната общинска комисия по образование и култура за „демонтиране“ и „преместване“ на Паметника на съветската армия от там където му е мястото, е болезнено доказателство, че днес в България превес вземат ретроградни сили и политици, които не са си на мястото. Не са си на мястото като морал, като достойнство, като отговорност към Родината си и към корените си, е позицията на БСП.

Текстът е предоставен от предизборния щаб на "БСП за България" съгласно договор за отразяване предизборната кампания на коалицията.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото