Бойко Борисов: „Севлиево стана добро място за живот!“

Препоръчана! Booko-Borisov:--Sеvliеvo-stana-dobro-mmasto-za-zhivottt
borisov-19-11-19.JPG
Премиерът подкрепи Общината за финализиране на водните проекти

Премиерът Бойко Борисов официално откри вчера изцяло модернизирания завод за санитарна арматура на „Идеал Стандарт – Видима“ АД в Севлиево. На откриването присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов и областният управител на Габровска област Невена Петкова. От страна на домакините от „Идеал Стандарт – Видима“ АД бяха Торстен Тюрлинг - главен изпълнителен директор на „Идеал Стандарт Интернешънъл“, Ярослав Дончев - изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД и Емил Гатев - директор на завода за производство на санитарна арматура.

„Поне 10 завода в Габрово и Севлиево решиха да направят нови инвестиции, когато им обещах магистрала „Хемус“ догодина да стигне до Плевен и Ловеч“, припомни министър-председателят при откриването на завода. Той посочи, че активно продължава работата по строителството на пътен възел „Боаза“ по магистралата, а до края на годината ще бъде готов изцяло и обходният път на Габрово. „Така че от Севлиево да може да ходите до „Тракия“, „Марица“, а имате ли и магистрала „Хемус“, ще видите каква голяма разлика ще има в начина ви на живот“, изтъкна още министър-председателят. Борисов похвали работата на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов по отношение на инфраструктурата и обновената градска среда. „Севлиево стана наистина добро място за живот“, изтъкна премиерът Борисов.

Пред служителите и ръководството на компанията Борисов подчерта, че благодарение на тяхната работа, брутният вътрешен продукт на страната се повишава. „Благодарение на индустрията, ние имаме тази възможност - ако не се работеше така добре, ако не се вдигаше БВП, това не можеше да го направим“, допълни още министър-председателят.

През последните 3 години компанията „Идеал Стандарт – Видима“ АД в Севлиево е инвестирала в модернизация над 62 милиона лева., а за цялото си съществуване от 1992 г. – над 300 млн. лв. Обновяването на завода ще доведе до увеличаване на капацитета на 6,5 млн. бр. продукти. В компанията работят 3200 души, а иновативните продукти се изнасят в над 100 държави.

Събитието е част от програмата по повод 85-годишнината на компанията. Само преди дни бе и официалният юбилей на дружеството, в рамките на който кметът на Община Севлиево Иван Иванов благодари на компанията за доброто партньорство през годините и подчерта, че заводът е част от живота на града. Модернизираният завод за санитарна арматура е резултат от тригодишна мащабна инвестиционна програма, с цел производството на иновативни, многообразни, сложни изделия, които да отговорят на изискванията на пазара. Продуктите, произведени в заводите в Севлиево, достигат до домовете на хората в над 100 държави. Целта на компанията е това да бъде най-модерният завод за санитарна арматура в целия свят.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни