Бъдещите първокласници от групите „Делфинче” и „Теменужка” към ДГ „Детелина” – Дряново посетиха библиотеката при НЧ „Развитие-1869”.

Badеshtitе-parvoklasnitsi-ot-grupitе--Dеlfinchее-i--Tеmеnuzhkaa-kam-DG--Dеtеlinaa---Drranovo-posеtiha-bibliotеkata-pri--NCh--Razvitiе-18699.-
parvoklasnizi-11-12-19.jpg
Повод за визитата е Националната седмица на четенето, организирана от МОН в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.

Част от планираната програма се провежда с помощта на библиотеката. Библиотекарят Тотка Тодорова посети част от групите, като прочете на децата приказките „Топлата ръкавичка” от Ангел Каралийчев и „Снежният човек и врабчето” от Светослав Минков. Тя им разказа какво е това библиотека, на кого служат книгите, какво се предлага на децата. С много любопитство малките сладури опознаваха всяка една от дейностите в царството на книгите.

Грейналите им личица доверчиво прехвърляха пред погледите корица след корица – коя от коя по -красиви и шарени. Сред книгите, с огромно учудване откриха гардеробчета с костюми от приказни и филмови герои. Г-жа Тодорова им показа наскоро закупените театрални кукли и реквизит, като отправи покана към всички да посещават редовно библиотеката и да ползват услугите, които тя предлага.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни