Адам Караксони на гости на областната управа

Препоръчана! Karaksoni-pooasni,-chе-oblast-Pеshta-е-rеgionat,-obgrazhdasht-ungarskata-stolitsa-Budapеshta.
Караксони поясни, че област Пеща е регионът, обграждащ унгарската столица Будапеща.
Адам Караксони, заместник областен управител на област Пеща, Унгария, гостува в Областна администрация-Габрово в събота.

Той се срещна с областния и заместник областния управители на Габрово Кристина Сидорова и Андрей Николов и главния експерт Михаела Стоянова. По време на срещата Караксони се запозна с икономическия профил на областта, с развитието на туризма, образованието и културата в региона. Обсъдена бе възможността за сътрудничество между двете области в сферата на културата, образованието и туризма.

Караксони поясни, че област Пеща е регионът, обграждащ унгарската столица Будапеща. Като основен фокус на дейността си, той посочи опазването на културно-историческото наследство и сподели, че при предходното си посещение в Габрово през 2022 година е останал впечатлен от РЕМО„Етър“. „Има много трактовки на девиза “Единство в многообразието“. За мен това означава да запазим традициите на всички региони в ЕС и да опознаваме чуждата култура без да губим своята“, сподели още Караксони.

В края на срещата Кристина Сидорова подари на заместник областния управител на Пеща картина с габровска котка- символ на карнавала, който днес ще отбележи вековен юбилей.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото