22 млн. лв. са инвестирани в модернизацията на „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево през последните 18 месеца

22-mln.-lv.-sa-invеstirani-v-modеrnizatsiiata-na---Idеal-Standart---Vidimaa-v-Sеvliеvo-prеz-poslеdnitе-18-mеsеtsa
borisov-vidima.jpg
"Благодарение на вашата работа Брутният вътрешен продукт на страната се повишава", поздрави работниците премиерът Бойко Борисов

„Поне 10 завода в Габрово и Севлиево решиха да направят нови инвестиции, когато им обещах магистрала „Хемус“ догодина да стигне до Плевен и Ловеч“, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на официалното откриване на модернизирания завод за санитарна арматура „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево. Празникът бе и по повод 85-годишнината на предприятието.

Той подчерта, че активно продължава работата по строителството на пътен възел „Боаза“ по магистралата, а до края на годината ще бъде готов изцяло и обходният път на Габрово.

„Така че от Севлиево да може да ходите до „Тракия“, „Марица“. Имате ли и магистрала „Хемус“, ще видите каква голяма разлика ще има в начина ви на живот.

Благодарение на вашата работа Брутният вътрешен продукт на страната се повишава. Благодарение на индустрията, икономиката, ние имаме тази възможност. Ако не се работеше така добре, ако не се вдигаше БВП, това не можеше да го направим“, допълни още Борисов.

Той получи специален подарък - позлатен смесител от последната лимитирана серия на завода, връчен му от Торстен Тюрлинг, главен изпълнителен директор на Ideal Standard International.

"Идеал Стандарт е сред най-големите производители на санитарна арматура в Европа и голяма част от продукцията се произвежда в Севлиево. Нашата амбиция е да стане най-добрата в света. Тайната за успеха е качеството и перспективността на производството тук. Конкуренцията на този пазар е изключително тежка, затова е необходимо да даваме всичко от себе си, за да може да сме водещи на този пазар", каза Торстен Тюрлинг.

Затова са инвестициите в най-съвременни технологии, най-съвременното оборудване и машини, През последните 18 месеца са инвестирани 22 млн. лв. за модернизация на производството.

"Целта е да задържим нашето конкурентно предимство на пазара за бъдещите 10 години. Но за да бъдеш най-добър в света, трябва да изпревариш в съревнованието, наречено конкуренция, Китай и Америка. Там надбягването е много по-жестоко. Но когато съм в Севлиево се засилва увереността ми, че можем да ги изпреварим и на световната писта. Ако всички обединим силите си можем да успеем в надбягването на световния пазар", допълни Торстен Тюрлинг.

"За нас основен актив на фирмата е човешкия ресурс, хората, които работят за нас. Затова се опитваме да правим всичко възможно да се грижим за този актив, точно толкова добре, както и за материалните си активи. А именно - да привличаме най-доброто, да даваме възможност за растеж и усъвършенстване, хората да продължат да работят със същата всеотдайност и да приемат работата като част от живота си.

Вторият ни основен приоритет е нашата корпоративна социална отговорност. Това да работиш за Идеал Стандарт, означава да си сигурен, че трябва да им кой да се помисли за твоето дете, за твоите близки. Нашите усилия в областта на здравеопазването образованието, културата в града са видими навсякъде.

Присъствието на министър председателя на нашия празник днес аз го приемам като доказателство, че ние сме важни за държавата, за икономиката, за България. Приемам го и като мотивация, че на нас разчитат на най-високо политическо ниво, а това ни дава нови сили да доказваме себе си и това, че ще бъдем най-добри и в бъдеще", каза още Тюрлинг.

През последните 3 години компанията „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево е инвестирала в модернизация над 62 милиона лева., а за цялото си съществуване от 1992 г. – над 300 милиона лева. Обновяването на завода ще доведе до увеличаване на капацитета на 6,5 млн. броя продукти. В компанията работят 3200 души, а иновативните продукти се изнасят в над 100 държави.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото