Общината кандидатства по "Красива България" за обновяване двора на детска градина "Младост"

Топ новина! ---Obshtinata-kandidatstva-po--Krasiva-Balgariiaa-za-obnovvavanе-dvora-na-dеtska-gradina--Mladostt
DG-Mladost-17-12-19.jpg
Община Габрово ще кандидатства по проект "Красива България" за благоустрояване дворните площи на детска градина "Младост".

Планираният общ бюджет на проекта е 329 877 лв. От тези средства приносът на Община Габрово е 209 901 лв. Срокът за изпълнение е в рамките на 2020 година, съобщи Миглена Въгленова, гл.експерт в Община Габрово.

Предложението ще се гледа на заседанието на Общинския съвет на 19 декември. С предвидените строително-монтажни работи ще се обособят 5 тематични площадки за игра, люлеене, пързаляне, въртене, клатушкане, пазене на равновесие, катерене, общуване, учене, игри със сюжети и роли. За всяка площадка е включено обзавеждане със съответните съоръжения, настилки, необходима площ на падане, паркова мебел. Прилежащите пространства ще бъдат облагородени. В проекта са заложени LED лампи, както и доставка на система за видеонаблюдение. Сега те липсват.

В момента в дворното пространство на детското заведение има 18 детски съоръжения, които не отговарят на изискванията на наредбата за безопасността на детските площадки за игра. Цялостното обновяване на двора ще бъде на два етапа, поради невъзможност за осигуряване на необходимия финансов ресурс. Настоящото кандидатстване е за първия етап от изпълнението.

През тази учебна година детската градина се посещава от 132 деца от 3 до 7 години, разделени в пет групи. Кандидатите за финансиране по програмата са задължени да предвидят професионално обучение за придобиване на квалификация. Мярката подпомага регистрирани в бюрата по труда безработни чрез обучение в областта на архитектурата, строителството, здравеопазването и социалните услуги. Процент на работниците на обекта ще са безработни, за които ще бъдат осигурени временни работни места. Подборът на проекти е на конкурентен принцип.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни