Започва допълнително обезопасяване на кръстовището край с. Донино

Топ новина! Oblastniyat-upravitel-nastoyava-za-izv-nredni-merki
Областният управител настоява за извънредни мерки
Областният управител Мария Башева и всички институции, ангажирани с безопасността на пътя, имат среща с шефа на АПИ Ясен Йорданов на 16 октомври

За предприемането на извънредни мерки по критични участъци от републиканската пътна мрежа в област Габрово настоя областният управител Мария Башева на спешна среща днес сутринта. В нея участваха заместник областният управител Даниела Маринова, изпълняващият длъжността кмет на Габрово Мария Йозова, заместник-кметът Деян Дончев, директорът на ОПУ - Габрово Деян Георгиев, директорът на ОДМВР - Габрово Илиян Иванов, началникът на сектор „Пътна полиция“ Николай Симеонов.

Започва допълнително обезопасяване на кръстовището край с. Донино, което е част от околовръстния път на Габрово, информира Деян Георгиев. Проектът е част от Договор за Северноцентрален район, сключен между АПИ и фирма изпълнител от 3 октомври тази година след близо двегодишна процедура по проектиране, съгласуване, обжалване, възлагане и осигуряване на финансиране. Положена е 400 м червена маркировка по оста и предстои монтаж на гъвкави ограничители на кръстовището на Враниловци. „Тези срокове са нереалистично дълги и ще настоявам пред АПИ за оптимизация на административните им процедури“ - заяви областният управител. Срещата с председателя на УС на АПИ Ясен Йорданов бе насрочена за понеделник, 16 октомври, като ще се включат повечето участници от днешната дискусия. 

По данни на ОДМВР – Габрово, кръстовището на вчерашния инцидент не е с висока концентрация на ПТП, но въпреки това е рисково. На мястото има положена нова маркировка, а по трасето няма нарушена пътна настилка. 

Мерките за обезопасяване на пътната инфраструктура ще са винаги недостатъчни, ако участниците в движението не шофират разумно, с грижа за своя и чуждия живот.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни