Юношите на РК „Янтра“ станаха шампиони на Ръгби 7

SHampionite-ot-RK--Yantra-
Шампионите от РК "Янтра"

Юношите на ръгби клуб „Янтра“ (Габрово) завоюваха златните отличия от Държавното първенство по Ръгби 7.

 Шампионатът за 2020-та се проведе в столичния квартал Требич. Воденият от треньора Митко Михов габровски състав беше безапелационен и надигра тимовете на РК „Локомотив“ (София) и РК „Балкански котки“ (Берковица) без да допусне есе. Мачът с „железничарите“ приключи при резултат 31:0, а в двубоя с „котките“ нашите момчета се наложиха с 19:0.

За шампионската титла се пребориха Ивайло Пешев - капитан, Георги Василев, Константин Аспарухов, Евгени Шанов, Мариян Серафимов, Станимир Веселинов, Никола Неделчев, Борислав Георгиев и Красен Боев.

 

„Янтра“ участва с отбор и в първенството по Ръгби 7 при мъжете, но не го приключи и напусна демонстративно терена в мача за третото място. Участващите шест отбора бяха разпределени в две групи. Габровският тим попадна в група „Б“ заедно с „Валяците“ (Перник) и „Ботев“ (Бургас). В другата бяха съставите на „Локомотив“ (София), „Балкански котки“ и НСА (София). „Янтра“ разгроми Ботев (Бургас) 59:0, а в двубоя с перничани отстъпи в края с 21:23.

На полуфинала съставът на Митко Михов загуби от НСА и в спор за бронзовите отличия отново срещна „Валяците“, които пък паднаха от „Балкански котки“ в другия сблъсък за място на финала. „Янтра“ поведе в мача с 3:1 есета, но след настъпило меле на терена и демонстрираното за пореден път агресивно поведение от страна на треньора на перничани Антонио Любенов, отборът напусна терена и „Валяците“ записаха служебна победа с 0:26. Шампиони станаха ръгбистите на „Балкански котки“ след победа на финала над НСА с убедителното 42:21.

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото