Вицесветовна титла за „Акро-арт“!

Топ новина! Dvеtе-shampionki
Двете шампионки
Огромен успех постигнаха състезателките на „Акро-арт“ Мирела Косева и Сияна Павлова.

TeamGrid.Canvas.Brush.color := clblackДвете габровски националки завоюваха сребърните отличия в дисциплината батут-синхрон при 11-12-годишните в първия ден от Световното първенство по скокове на батут за юноши, младежи и девойки, което се провежда в столичната "Арена София".

Девет дуета се бориха за отличията. Мирела и Сияна влязоха във финала с втора оценка от квалификациите, изпреварени единствено от двойката на Япония. Във финала състезателките на „Акро-арт“ отново изпълниха чисто комбинацията си, демонстрираха отличен синхрон и получиха оценка от 42.640 точки, която им осигури сребърните отличия. Титлата с 43.350 точки стана притежание на София Дарус и Елинор Майер от Франция, а лидерките след квалификациите Юки Масутани и Химари Матсумото от Япония се окичиха с бронзовите медали.

България имаше и още една двойка в топ 4 на квалификациите. Преслава Пенчева от „Акро-арт“ и Микаела Христова от „Имидж“ (Русе) записаха четвърти резултат, но не получиха шанс да участват в битката за разпределянето на медалите заради правилото на Международната федерация по гимнастика във финалите да има само по един представител от държава.

Само 8 десети не достигнаха за отличие на друг габровски състезател – Цветин Стоянов. Той участва в синхроните при момчетата в същата възрастова група (11-12-годишни), заедно с Георги Георгиев от клуб „Добри Костин“ (Стара Загора). Двамата получиха втора оценка в квалификациите, но във финала синхронът им беше оценен малко по-слабо и това ги изпрати на четвъртото място в крайното подреждане с 43.490 точки. Пред тях завършиха представителите на Азербайджан с 44.300 точки. Златните медали с оценка от 45.250 точки взе двойката от Узбекистан Фирдавс Ибрахимов и Сардор Мухамадиев, които играха съчетание с най-висока степен на трудност.

В олимпийската дисциплина батут индивидуално в първия ден се проведоха квалификациите при 13-14-годишните. В тях участва Радост Пеева, но не успя да ги прескочи и зае 53-то място.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Акробатика

Към началото

Следвай ни