Първи турнир в памет на Лилян Александров

Водеща! 160-s-stezateli-sche-uchastvat-v-nadprevarata
160 състезатели ще участват в надпреварата
Клуб по спортна акробатика и батут „Акро-арт“ организира тази събота и неделя национален турнир в памет на Лилян Александров.

 Това ще бъде първо издание на проявата, посветена на големия габровски треньор. В надпреварата ще участват над 160 състезатели от клубовете "Космос" (Ямбол), "Добри Костин" (Стара Загора), "Макулова -Трамп" (Стара Загора), "Евротрамп" (Кюстендил), "Имидж" (Русе), "Шампион" (Сливен), "Сини Камъни" (Сливен), "Джей Пи Ти Ей" (София), "Енчо Кервзов" (Ямбол), "Скокове батут" (Бургас), "Младост" (Димитровград) и домакините от „Акро-арт“. Те ще демонстрират уменията си в залата по акробатика и батут в СК „Христо Ботев“ в дисциплините батут - индивидуално и синхрон и двоен мини батут. Турнирът ще послужи на БФСБ и националните селекционери Марияна Макулова и Станислав Стоянов и като официално контролно за определяне на състава на представителния тим на страната за предстоящите в края на май и началото на юни Световна купа и Европейско първенство в Римини, Италия.
Състезанието ще започне в събота в 11 часа. В първия ден ще се проведат квалификациите на батут - индивидуално и финалът на двоен мини батут. В неделя от 9.30 започват финалите на батут-синхрон и батут - индивидуално.
Първият турнир „Лилян Александров“ ще се осъществи с подкрепата на „СТС Холдинг“, хотел „МАК“, „НикиСтоунс“, „Регал Ком консулт“ и „ОВК-газ“.
Лилян Александров е една от емблематичните личности на габровския спорт. Един от основоположниците на спортната акробатика в Габрово. Той беше главен треньор и мениджър на клуба по спортна акробатика и батут „Акро-Арт” и селекционер на младежкия национален отбор по скокове на батут. В гимнастическите спортове - акробатика, гимнастика и скокове на батут, работи в продължение на 36 г. През този период неговите състезатели печелят над 200 национални шампионски титли и 34 медала от европейски и световни първенства. Носител на отличието „заслужил треньор на България“ през 1984 г. Александров е подготвял и финалистката в многобоя на Олимпийските игри през 1992 г. в Барселона - Деляна Воденичарова. Избиран е за треньор номер 1 на Община Габрово през 2009 година, а през 2011 година посмъртно беше удостоен със званието „ Почетен гражданин на град Габрово".

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Акробатика

Към началото

Следвай ни