Христина Пенева е номер 1 в батута

Водеща!
Петима състезатели на клуб „Акро-арт“ намериха място в десятката на най-добрите за 2023-та на Българска федерация скокове на батут. 

    Христина Пенева е спортист №1 на БФСБ. Най-добрата ни състезателка при жените оглави класацията със 161 точки. Съгласно спечелените точки в надпреварата за олимпийска квота през изминалата година, Пенева е на 19-а позиция във временното подреждане и при достигане до полуфиналите на предстоящите Световни купи в Баку (Азербайджан) през февруари и в Котбус (Германия) през март ще си осигури участие на Игрите в Париж през лятото.
Всичките десет най-добри спортисти на БФСБ за 2023 година са медалисти и класирали се на призови места на Световното първенство по скокове на батут в Бирмингам (Англия).
    На четвърто и пето място в подреждането са Радост Пеева и Цветин Стоянов. 
    Радост получи 118 точки за четвъртата позиция. Тя завоюва бронз на батут-синхрон и 9-то място индивидуално на Световното първенство в Бирмингам при 13-14-годишните момичета. Спечели златен медал от международен турнир в Чехия, сребро и бронз от турнир в Грузия. Беше абсолютен фаворит в държавното първенство и завоюва 8 златни и 1 сребърен медал от проведените три турнира в Ямбол, Габрово и Русе.  
    Цветин Стоянов зае петата позиция с 66 точки. Той се завърна с два бронзови медала от дисциплината батут-синхрон при 13-14-годишните от Световното първенство. Спечели сребро и бронз от международен турнир в Тбилиси (Грузия) и 3 златни, пет сребърни и 1 бронзов медал от държавните първенства.  
    Осмо и десето място в класацията бе отредено на Преслава Пенчева и Сияна Павлова. 
    Преслава получи 50 точки. Тя зае 7 място на батут индивидуално на Световното първенство в Англия в групата на 11-12-годишните. Завърна се с по две златни отличия и от международните турнири в Чехия и Грузия. От ДП спечели 5 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал. 
    Сияна Павлова затвори десятката на най-добрите на БФСБ с актив от 42 точки. Тя също представи града ни на Световното първенство в Бирмингам, където записа 5 място на батут индивидуално и 4-то на батут синхрон при 11-12-годишните. На международния турнир в Тбилиси завоюва два сребърни медала, а на родната сцена – 2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Акробатика

Към началото

Следвай ни