Състезателите на „Акро-арт“ с чудесно представяне на Световното първеенство, Радост Пеева с два финала

Водеща! Tim-t-na--akro-art-
Тимът на "Акро арт"
Много силно представяне направиха състезателите на габровския клуб „Акро-арт“ на 28-то Световно първенство по скокове на батут, двоен мини батут и пътека за подрастващи в Баку, Азербайджан.

Петима възпитаници на треньорите Александър Борисенко, Милена Станчева, Цветан Бояджиев, Вилияна Камбурова, Неделина Борисенко, Николай Голчев и Юлиан Георгиев участваха в първенството на планетата и четирима от тях бяха абсолютни дебютанти. Именно две от момичетата, които за прът път скачаха на състезание от такъв ранг, донесоха най-доброто класиране за „Акро-арт“ в Баку. Радост Пеева и Аделина Ангелова завоюваха четвърто място в света в дисциплината батут-синхрон при момичетата на възраст 11-12 години. Двете габровски момичета останаха на точка и четири десети от бронзовите отличия, които отидоха при дуета на Германия. Световни шампионки станаха представителките на Беларус, следвани от двойка на Русия. Общо 14 дуета участваха в надпреварата.
Радост Пеева участва и в още един финал – на батут индивидуално при момичетата на възраст 11-12 години. Тя влезе сред най-добрите със седми резултат от квалификациите, а във финала заслужи пета оценка. Само две десети не ѝ достигнаха за бронзовия медал, който беше спечелен от друга българска състезателка - Магдалена Кисьова (Сини камъни, Сливен).
Близо до участие във финал на световно първенство беше и друга габровска дебютантка – Виктория Йовчева. Тя и партньорката ѝ Александрина Драганова (Енчо Керязов, Ямбол) заеха 10-то място в квалификациите на дисциплината батут-синхрон при 15-16 годишните.
Много силно участие на световното в Баку направи и Михаел Митев при младежите на възраст 17-21 години. В конкуренцията на общо 49 състезатели Михаел зае 12-то място в квалификациите на батут и съвсем малко не му достигна за участие във финала.
Обобщени резултатите на габровските състезатели са следните:
Радост Пеева – 5 м. индивидуално, 4 м. на синхрон
Аделина Ангелова – 4 м. на синхрон
Деница Маринова – 38 м. индивидуално
Виктория Йовчева – 10 м. на синхрон, 32 м. индивидуално
Михаел Митев – 12 м. индивидуално
„Изключително горд съм от представянето на състезателите от КСАБ “Акро – Арт“. Първо, за нас е голяма радост, че се преборихме да вземем участие със 7 състезатели на световните първенства (б.а. сестри Пеневи скачаха в шампионата при жените). Страхотен респект към тях, за това, през което преминаха. Смятам, че самото им участие е повод за гордост за нашия град. Успехът, който постигнаха, е страхотна награда за труда на децата. Четири от тях са дебютанти и представянето им показа на света къде се намира България и град Габрово”, коментира щастливият изпълнителен директор и треньор в клуба Юлиан Георгиев. - Този успех се дължи на много труд от много хора. На първо място искам да благодаря на Българска федерация скокове батут за усилията, които положиха да се направи една прекрасна подготовка през годината на целия национален отбор. Благодаря и на хората, които участваха в процеса на подготовка - националните треньори на Марияна Макулова и Станислав Стоянов и моя екип - Милена Станчева, Цветан Бояджиев, Александър Борисенко, Вилияна Камбурова, Неделина Борисенко, Николай Голчев. Няма как и да не изкажа огромни благодарности и на хората, които ни подкрепят. На първо място са родителите на децата. Благодаря на онези, които страшно много ни помогнаха за развитието на клуба – Община Габрово, „СТС Холдинг“ и Деян Тодоров, който е и председател на клуб “Акро-арт“, на хотел „МАК” и Десислава Павлова, на фирма „Атекс“ и Минка Димова и на целия Управителен съвет на клуба. Не на последно място, разбира се, и на всички наши деятели и приятели! Най-хубавото нещо е отдадеността и желанието на всички деца в клуба. Човек, който може да се докосне до това, смятам, че е роден под щастлива звезда. Горд съм, че нашата работа и нашите деца дават възможност на града ни да се гордее и да прославяме името му по целия свят. Успехът е за всички нас!“, добави емоционално Георгиев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Акробатика

Към началото

Следвай ни