Христина Пенева остана извън финалите в Палм Бийч

Водеща! Hristina-Peneva
Христина Пенева
Пенева допусна грешка в първата комбинация и това й коства ниска оценка

Най-добрата българска състезателка в скоковете на батут Христина Пенева не успя да влезе във финалите на Световната купа в Палм Бийч, САЩ. Надпреварата във Флорида беше и олимпийска квалификация за игрите в Париж през следващата година. Пенева допусна грешка в първата комбинация и това й коства ниска оценка, която я изпрати на 44-та позиция в квалификациите.       

Другата ни националка Диана Сарафова се класира 50-та от общо 57 участнички. Две китайки се качиха на стълбичката за награждаване. Златото завоюва Иченг Хю, а бронза взе Ксеинг Жу. Второто място зае британката Бриони Пейдж. 
При мъжете Мариян Михалев се класира 38-ми в квалификациите, а Максим Ангелов се нареди 56-ти от 68 участници. И тук триумфът беше за Китай в лицето на Зисай Ванг. Дилън Шмид от Нова Зеландия и Зак Перзаманос от Великобритания допълниха тройката. 
Последната Световна купа за годината ще се проведе в България. Домакин на събитието ще бъде град Варна и Двореца на културата и спорта, а датите са 7-8 октомври. Месец по-късно е 37-то Световно първенство, което ще се проведе в Бирмингам, Англия. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Акробатика

Към началото

Следвай ни