Вицешампионска титла за Божидара Гатева

Топ новина! <p>С още един сребърен медал за габровската лека атлетика приключиха
Вицешампионска титла за Божида

С още един сребърен медал за габровската лека атлетика приключиха националните първенства за 2014 година. Последните два шампионата, които се проведоха на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен, бяха за момчета и момичета до 16 години и мъже и же

Отлично представяне при момичетата до 16 години направи Божидара Гатева (с № 390 на снимката). Състезателката на клуб „Орловец 93“ извоюва второто място в надпреварата на 400 метра, в конкуренция с още 31 състезателки. Времето, което красивата габровска лекоатлетка регистрира за една обиколка, беше 61.35 секунди. Шампионка стана Павлина Стоянова от „Европул“ (Бургас), а бронза взе Виктория Георгиева от „Тунджа“ (Ямбол). За финала на дисциплината се класира и още една състезателка на „Орловец 93“ - Бенита Бенева. Тя зае седмото място в крайното подреждане с време 64.93 секунди.
Двете момичета бяха и част от щафетата на „Орловец 93“ на 4х100 метра, която остана само на 3 стотни от бронзовите отличия. Божидара, Бенита, Биляна Борисова и Ния Вичева наредиха габровския клуб на четвърто място в страната, след квартетите на „Черно море - Атлетик“ (Варна), „Тунджа“ (Ямбол) и „Джордан“ (Благоевград). Зад „Орловец 93“ останаха 13 отбора. Индивидуално Биляна Борисова се нареди 17-та на 100 метра, Бенита Бенева се класира 16-та на 800 метра, а Ния Вичева е 11-та на четирибой (60 метра, скок дължина, 60 метра с препятствия, гюле/600 м).
Силно представяне направи и Денислав Драшков от другия местен клуб - „ТОТ атлет“. Синът на спортния директор на БФЛА Диян Драшков влезе с осмо време във финала на 100 метра с препятствия, но направи отлично последно бягане и зае 4-то място в крайното подреждане. Съотборникът му Стефан Йосифов се класира на 11-то място в дисциплината, а в бягането на 200 м завърши 27-ми.
В Националния шампионат за мъже и жени най-близо до отличието беше 18-годишната Анна Чиприянова. Възпитаничката на треньора Михаил Кьошев от клуб „ТОТ атлет“ се класира 4-та в тласкането на гюле, като остана на 33 см от бронзовия медал. Резултатът, който Анна постигна в най-добрия си опит, беше 13 метра и 5 сантиметра. Шампионка стана Радослава Мавродиева от АСКЛА „Сливен“ със 17 м и 42 см. Среброто и бронза взеха Мариета Куцарова от АСКЛА „Сливен“ и Рената Петкова от АК „Георги Дъков“ (Плевен).
АК „Орловец 93“ се представи в шампионата за мъже и жени със седем състезатели. При дамите участва Гала Чалъкова. Тя се класира 11-та на 200 м (26.59 сек.) и 9-та в надпреварата на 400 м (58.78 сек.). В старта при мъжете на 400 м Николай Ненов даде 15-то време, Явор Паскалев се нареди 23-ти, а Красен Ботев - 25-ти. Явор участва и в дисциплината 800 м, в която се класира на 9-то място. Трите момчета, заедно с Николай Пенов и Косара Ботева, представиха АК „Орловец 93“ и в щафетните надпревари. На 4х100 м габровският тим, в състав Явор Паскалев, Николай Ненов, Косара Ботева и Николай Пенов, зае осмо място. На 4х400 метра квартетът Пенов, Паскалев, Красен Ботев и Ненов завърши седми.
В първенството участваха и още няколко габровски момчета, които обаче се състезават за други клубове. В тласкането на гюле Никифор Нешев, който представя тревненския „Хаммер - ХВ“, се класира на пето място, с резултат от 15 м и 17 см. Николай Христов и Бисер Тачев носиха екипите на столичния „Атлетик“ в стартовете на 200 и 400 м. На по-късата дистанция Николай се класира 13-ти. Същата позиция зае и Бисер в надпреварата на една обиколка.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото

Следвай ни