Вчера в габровския ТУ беше открита втора лаборатория на „Фанук България“

Водеща! -FANUC-M-430iA-e-daren-za-praktichesko-obuchenie
FANUC M-430iA е дарен за практическо обучение
Вчера в габровския Технически университет беше открита новата, втора поред, лаборатория на „Фанук България“ ЕООД.

Първата е разположена на територията на Високотехнологичния парк,изграден с инвестиция от над 15 млн. евро по по европейската Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 - 2020 г. На церемонията по откриването присъстваха областният управител Борислав Бончев , кметът на Гарово Таня Христова, университетски преподаватели, студенти. Лабораторията е разположена на територията а Корпус 2 на Университета, където е позициониран новият колаборативен робот CRX на „Фанук България“ ЕООД. По този повод гост на университета беше г-н Христо Гилиштаров, управител на „Фанук България“, „благодарение на когото нашите студенти ще имат възможността да се срещат с високите технологии“ – бяха думите на ректора на ТУ проф. Илия Железаров.

„Габровският университет е един от водещите университети, който успешно се опитва да направи връзка между бизнеса и академичната среда – заяви Христо Гилишштаров при откриването на новата лаборатория. – Считам, че той се справя изключително добре в това направление и това е пример за реализирането на „Индустрия 4. 0“. Технологиите са си технологии, но най-важни в тази ситуация са именно хората, които ще работят в тази посока.“ – подчерта г-н Гилиштаров.

Вчера практически бяха демонстрирани възможностите на робот FANUC M-430iA, дарен от компанията за целите на практическото обучение на студентите на Технически университет – Габрово. Присъстващите наблюдаваха в действие работата на новия колаборативен робот CRX на „Фанук България“ ЕООД. С новия робот Технически университет - Габрово е първият университет, който разполага с две лаборатории на FANUC, чрез които студентите имат възможност да се докоснат до съвременните технологични решения в областта на автоматизацията.

По време на представянето стана ясно, че „Фанук България“ предлага всички продукти и решения на FANUC – ЦПУ, индустриални роботи, робомашини, както и всички сервизни дейности, свързани в тях, на територия на България, Гърция, Северна Македония, Албания и Кипър.Както и, че българската компания разполага с високо квалифицирани специалисти, които могат компетентно да отговорят на всяко едно запитване за автоматизиране на металообработващи машини и роботизирани решения за индустрията. Както и, че до момента японската компания FANUC Corporation е произвела над 750 0000 индустриални роботи, ежедневно от конвейрите илизат 8 000 машини, а месечният производствен капацитет достига до 11 000 броя.





Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Технологии

Към началото

Следвай ни