В галерия „Видима“ откриха изложба на децата от „Детски Арт Център Видима“

art-s-bitieto-e-po-povod-Denya-na-deteto-–-1-yuni
Арт събитието е по повод Деня на детето – 1 юни
В севлиевската галерия „Видима“ беше открита традиционната годишна изложба на децата от „Детски Арт Център Видима“, съобщи техният ръководител Снежана Велчева.

Арт събитието е по повод Деня на детето – 1 юни и във връзка с успешното завършване на учебната година, която ще продължи три седмици, уточни още тя. В изложбата са включени освен творбите от целогодишния труд на малките художници, но и специално подготвени за този вернисаж. „Направихме едно огромно пано, върху което всяко от 43-те деца нарисува своето слънце – обясни Снежана Велчева. – Колкото са децата, толкова са и слънцата върху него. Отделно всеки от малките художници показва красотата на нашата природа, като те са нарисували цветя върху картон голям формат метър на 70 см, върху който всички рисунки заедно са като една голяма цветна градина.

Освен традиционната изложба за Деня на детето и приключването на учебната година на малките художници с две от тях участвахме в Пловдив. Там, на улицата пред къщата, в която се намира постоянната експозиция на Златю Бояджиев, отново сдружение „Духовно огледало“ беше организирало за поредна, 23-та година Панорама на детското и младежко творчество. В нея се събират деца от творчески школи в цялата страна и в продължение на два дни в Стария град децата на открито в своеобразни ателиета показват своето творчество. Така с творбите на всички малки художници, представители на различни художествени школи в страната, се украсява цялата улица.

В средата на юни ни предстои откриване на изложба, която ще бъде експонирана във витрините на Министерството на туризма, което използваме целогодишно за представянето на наши творби, според празниците и сезоните, разбира се. Сега ще покажем изложбата „Спасената гора“, която подготвихме още миналата година, като направихме гора от картонени тубуси - а да се направят те, са отсечени дървета. Обикновено тези тубуси се изхвърлят на боклука, докато ние ги превърнахме в красива цветна инсталация.

Лично на мен ми предстои да бъда преподавател в летен лагер в село Буртилово, където ще бъдем с децата, които ще почиват там. А след това заминаваме за традиционния ни седмичен творчески пленер в туристическия център Берчето, Северна Италия, провинция Пиаченца. Там, след двугодишното прекъсване заради пандемията, отново ще бъдем с деца от целия свят. След завръщането ни оттам ни предстои и участието на морето - в „Аполония“, която ще бъде и последната ни лятна изява. И ни очаква Новата учебна година“ – разказа за летните планове на участниците в „Детски Арт Център Видима“ Снежана Велчева.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Арт

Към началото

Следвай ни