Турнирът в памет на Йовчо Спасов - един истински тенис празник

Топ новина! Turnir-t-v-pamet-na-Iovcho-Spas
Турнирът в памет на Йовчо Спас

Сериозно участие, страхотни емоции и чудесен тенис предложи XIV-то поредно издание на открития турнир на Габрово по тенис за любители. Надпреварата за Купа „Йовчо Спасов“ привлече близо 80 любители на аматьорския тенис от страната=

Турнирът беше във формат за мъжки двойки и единично - жени, като любопитен факт е, че до двата финала стигнаха представители на фамилията Недевски. Нела Недевска беше една от габровските представителки в надпреварата при дамите, които играха по схема за 16 състезатели. Интересното беше, че организаторите от ТК „Габрово“ решиха революционно да приложат схема тип „двойна елиминация”, която даде още един шанс на някой от отпадналите в основната схема. Подобни схеми минимизират шанса за манипулации. Този ход беше предприет заради огромния интерес към турнира и желанието да се предоставят на всички участници максимален брой изиграни мачове, като своевременно да бъдат „изведени” напред победителите в директните двубои, без да се налага да се играе в групи. При това домакините успяха да се справят с трудната задача и многото мачове само на три корта.
Именно такъв „втори шанс“ даде възможност на Нела да участва в женския финал. Тя загуби още на старта от Антоанета Маркова с 3:6, но впоследствие си осигури нов двубой с нея, като мина през схемата на „отпадналите“. С победи над Албена Влаева (Габрово), Алекс Георгиева (София), Силвия Хирчева (Козлодуй), Анелия Тенева (София) и Лили Гочева (Нова Загора) Недевска стигна до мача за купата, в който отново отстъпи на Маркова с 3:6.
До финала стигна и синът на Нела – Мирослав Недевски, който участва в турнира при двойките заедно с Мартин Дачев. Двамата изиграха великолепни срещи и зарадваха публиката с цялостното си представяне. Дуетите бяха общо 32. Миро и Мартин записаха пет последователни победи по пътя си към финала. В първия кръг надиграха Маринов (София) и Висенте (Испания) със 7:1, а във втория отстраниха миналогодишните шампиони от Откритото първенство на Габрово Радослав и Асен Бояджиеви. Този двубой приключи при резултат 7:3. Победният поход на младоците продължи с успех срещу Бабанов (Козлодуй) / Трифонов (Стара Загора) и двойката Александър Александров (Габрово) / Емил Могилков (Велико Търново). Тези два мача също завършиха при резултат 7:3. На полуфинала Мартин и Миро се справиха със столичната двойка Михайлов/Савов – 7:4, и в спор за титлата се изправиха срещу Слави Делчев и Светозар Ковачев от Стара Загора, които пък си пробиха път до финала през схемата на „отпадналите“, след като отстъпиха на 1/8 финалите на Михайлов и Савов. Мачът за първото място завърши при резултат 7:2 в полза на старозагорци, които получиха 700 лева от наградния фонд. Финалистите Недевски и Дачев си поделиха 500 лева.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни