Цветин Стоянов с още един бронз от световното

Топ новина! TSvetin-Stoyanov,-i-Georgi-Georgiev
Цветин Стоянов, и Георги Георгиев
Добрите новини от Бирмингам не спират.

Цветин Стоянов завоюва още един бронзов медал заедно с партньора си в дисциплината батут-синхрон Георги Георгиев от Стара Загора. Двамата се класираха на трето място в първото Световно първенство за групата „Джуниър“ – състезатели от 13 до 16 години. То се проведе в последния ден от световния шампионат в Бирмингам, Англия и в него взеха участие всички финалисти от отделните дисциплини в групите 13-14 и 15-16-годишни. Цветин и Георги си заслужиха правото да участват в него след бронзовите медали, които извоюваха във възрастовата група на 13-14-годишните. 
Състезанието се състоеше от полуфинали и финали. В полуфиналите Цветин и Георги получиха пета оценка, която им отвори пътя към топ 8. Във финалите двете български момчета заслужиха третото място с 43.780 и се окичиха с по още един бронзов медал. Първите две места мяха заети от двойки от по-горната възрастова група – 15-16-годишни, които съответно изиграха съчетания с по-висока степен на трудност. Златните отличия взе двойката на Великобритания, а сребърните – дуетът на Австралия.
На крачка от втори медал остана Радост Пеева. Тя заедно с  партньорката си Микаела Христова също участва в първото Световно първенство за групата „Джуниър“ след завоюваните бронзови отличия в 30-ото СП за юноши, девойки и младежи. В полуфиналите двете момичета се класираха на пето място, а във финала заеха 4-ото, като останаха на нищожните 5 стотни разлика от дуета на Италия. Шампионки станаха представителките на Франция, следвани от състезателките на Турция.         

Юлбиян георгиевм

Изпълнителният директор на КСАБ „Акро-арт“ Юлиан Георгиев, който е и един от треньорите на габровските таланти в скоковете на батут, съвсем резонно беше изключително щастлив и удволетворен от големия успех, който състезателите ни постигнаха на Световния шампионат в Бирмингам, Англия.
„Изключително съм развълнуван и щастлив от завършека на спортно-календарната година. Страхотно представяне на нашите състезатели в Световното първенство. Четири медала, две четвърти места, едно пето, седмо и девето място.
Огромен поклон пред тези деца за усилията, които положиха през годината и лишенията, на които се подложиха. Направиха три участия извън пределите на България през годината и ни даваха повод за гордост, олицетворен в това тези деца да са „виновни“ българският флаг да се вижда по света. Това е нещо уникално само по себе си - състезателите ни да са в световния елит на нашия спорт и да правят държавата и града ни значими" - сподели треньор №1 на Габрово за 2022-ра година.
"Това е най-силното представяне за клуба в Световно първенство. Съжалявам само за едно, че децата ни не успяха да си покажат пълния си потенциал, защото наистина го заслужаваха. Много труден път извървяха, но смятам че това ще ги направи още по-големи шампиони и ще ни радват с повече и по-високи успехи.
Огромни благодарности изказвам към моя екип и хората, които неотлъчно са до нас и ни подкрепят - на Община Габрово, Българска федерация по  скокове на батут и на националния треньор Станислав Стоянов.
Още един път честито на отбора, честито на града, честито България“, допълни специалистът.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Акробатика

Към началото

Следвай ни