Цветелина Стоянова, изпълнителен директор на „Сиентиа“ АД

Водеща! Taka-sche-izglezhda-biznes-sgradata-krai-Yantra
Така ще изглежда бизнес сградата край Янтра

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи пет сертификата за инвестиции издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

Цветелина Стоянова, изпълнителен директор на „Сиентиа“ АД

Стойността на проектите е над 42 млн. лв., като те ще разкрият 168 нови работни места. Икономическият министър връчи четири сертификата за инвестиция клас „А“ на „Лим текникс” ООД, „Зора логистик ММС” ООД, „Сиентиа” АД, „АИКО“ ЕООД и един сертификат за инвестиция клас „Б“ на „ИТТ Австрия Производство“ ЕООД. Три от проектите ще бъдат осъществени в Индустриална зона Божурище, един в Габрово и един в Индустриалната зона в Телиш.

 

Проектът получил сертификат за инвестиция клас „А“ на „Сиентиа” АД е свързан със създаване на подходяща работна среда за развитие на бизнес в областта на информационните технологии – разработка на софтуер, софтуерно инженерство, консултантски услуги и създаване на иновативни софтуерни продукти, пилотни проекти в областта на автоматиката и роботиката, както и други високотехнологични дейности в партньорство с учебни заведения и партньорски дружества. Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, възлиза на 5 600 000,00 лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат открити 80 нови работни места.

 

Акционерното дружество „Сиентиа”, което възнамерява да построи две бизнес сгради без аналог в Габрово и да създаде 80 нови работни места, получи от министъра на икономиката Емил Караниколов сертификат за инвестиция клас „А“. Това става ясно от информация на министерството на икономиката.

 

Проектът на „Сиентиа” АД е свързан със създаване на подходяща работна среда за развитие на бизнес в областта на информационните технологии – разработка на софтуер, софтуерно инженерство, консултантски услуги и създаване на иновативни софтуерни продукти, пилотни проекти в областта на автоматиката и роботиката, както и други високотехнологични дейности, в партньорство с учебни заведения и партньорски дружества.

 

Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, възлиза на 5 600 000,00 лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат открити 80 нови работни места.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Технологии

Към началото

Следвай ни