Цигуларят Павел Минев и диригентът Светослав Лазаров гостуват на Камерния

<p>Днес от 19 часа в Художествената галерия „Христо Цокев“ в
Цигуларят Павел Минев и дириге

Днес от 19 часа в Художествената галерия „Христо Цокев“ в концертния цикъл „Избрано от публиката“ на Габровския камерен оркестър гостува известният български цигулар Павел Минев. Под ръководството на младия диригент Светослав Ла


Цигуларят Павел Минев още от първите си изяви на голямата сцена предизвиква не само възторга на публиката и пресата, но е високо оценен и от елита на световното музикално изкуство. Едва 23-годишен е щатен солист на Московската филхармония. Участвал е в престижни форуми и фестивали като „Виенявски“ в Полша, „Мартенски музикални дни“ в Русе, През 2002 г. е награден с държавна премия на Руската федерация и му е предоставена старинна цигулка от руската национална колекция. Осъществил е над 40 световни премиери.
Светослав Лазаров участва в майсторски класове по пиано и орган в Германия (1997-1998). Лауреат е на конкурсите „Светослав Обретенов” (1986), „Бряг на надеждата” (1999) и „Франц Шуберт” (2000). Концертната му дейност включва клавирни и органни рецитали, изяви като солист на камерни ансамбли и оркестри в България и чужбина.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото

Следвай ни