Световно злато за Мартин Христов

Топ новина! Svеtovno-zlato-za-Martin-Hristov
MARTIN-HRISTOV-NOTTWIL.jpg
Българският химн звуча в чест на Мартин Христов по време на Световния параатлетически шампионат за юноши до 17 и до 19 години в Нотвил, Швейцария.

Възпитаникът на треньора Веселин Георгиев от АК „Орловец 93“ завърши първи в бягането на 400 метра при младежите с физически увреждания от категории T45 - T64 на възраст до 17 години.

Мартин пробяга класическата една обиколка за 01:01.69 минути. Сребърен медалист стана Еван Котце от Република Южна Африка. Той спря хронометъра на 01:06.27 минути. Плановете бяха габровският атлет да се бори за отличие и в бягането на 1500 метра. На тази дистанция обаче не му беше отчетено класиране, заради липсата на други съперници при юношите до 17 години. Мартин участва и надпреварата на дълъг скок за категории T45 - T64, в която завърши 4-ти с резултат от 4.74 метра, като само 4 сантиметра го разделиха от бронза. Призовата тройка заеха съперници от Бразилия, Германия и САЩ.

„Титлата си е титла и хубавото е, че тя ще осигури на Мартин финансиране за подготовка през следващата година. Продължаваме да се готвим и целта ни е да тренираме още по-сериозно, да се развиваме и резултатите да стават по-добри“, коментира треньорът Веселин Георгиев.

България завърши на 28-мо място в подреждането по отличия от общо 35 нации с един златен и един сребърен медал. Среброто донесе Осман Хакан от дългия скок при юношите до 17 години от категории Т11-Т13.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото

Следвай ни