Световният шампион Християн Стоянов тренира в Габрово

Hristiyan-konsultira-distantsionno-podgotovkata-si-s-Evgeni-Ignatov
Християн консултира дистанционно подготовката си с Евгени Игнатов

Световният шампион на 1500 метра от първенството за хора с физически увреждания Християн Стоянов води подготовка в Габрово.

Параолимпиецът ни постепенно възвръща формата си след принудително двуседмично прекъсване на тренировъчния процес, наложено заради домашна карантинна изолация след прибирането от ЮАР. Хрис беше в Йоханесбург на подготвителен лагер заедно със своя треньор Евгени Игнатов и тренировъчния си партньор Стоян Владков. Престоят им в Йоханесбург продължил малко повече от планираното, заради COVID-19, затворените граници и отмяната на полети. Все пак на 14-ти април атлетите успели да се приберат в България, но трябвало да преминат през задължителната 14 дневна домашна изолация. За спазването на карантината, Хрис е бил следен внимателно. „Пет пъти идваха вкъщи да ме проверяват. За жалост, в този период върнах доста, защото не можах да продължа подготовката си в домашни условия. Взех си бягаща пътека вкъщи, но съседите ми в София пропищяха, че съм вдигал шум и нямаше как да я използвам. Остана ми единствено да правя физически упражнения“, разказа той.
След края на карантината Стоянов се прибрал в Габрово и от тогава тренира тук. Заниманията си провежда сутрин и следобед на двата градски стадиона „Априлов“ и „Христо Ботев“, като консултира подготовката си дистанционно с Евгени Игнатов. С оглед на по-голяма сигурност, на този етап намеренията на Хрис са да остане да тренира тук през лятото. Плановете му предвиждат и лагер на Белмекен през юли.
На този етап не е ясно дали ще има състезания от вътрешния или международния календар и кога. През юни тази година в Полша трябваше да се проведе 7-то Европейско първенство по лека атлетика за хора с физически увреждания, на което Хрис щеше да защитава титлата си на 1500 метра (кат. Т46). Заради ситуацията с коронавируса шампионатът беше отложен и все още не е ясно дали ще се състои в рамките на 2020-та. Мисълта на Стоянов обаче е изцяло фокусирана към Параоолимпийските игри, които ще се проведат следващото лято в Токио.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото