Страхотни габровски ръгбисти победиха НСА и в столицата!

Топ новина! <p>Страхотен успех за мъжкия отбор на ръгби клуб „Янтра“! Габровският
Страхотни габровски ръгбисти п

Страхотен успех за мъжкия отбор на ръгби клуб „Янтра“! Габровският тим надигра състава на НСА в столицата и приключи редовния сезон като първенец във втора предварителна група, със стопроцентов актив от 6 победи в 6 мача.

В решителната битка за първото място с тима на Академията отборът на „Янтра“ беше подсилен от две „чуждестранни“ попълнения. Състезаващите се в чужбина габровски ръгбисти Ивайло Иванов (Франция) и Мартин Стоянов (Англия) демонстрираха огромно уважение към клуба, от който са тръгнали, и се върнаха в България специално за двубоя с НСА, като имаха и сериозен принос за постигнатия успех. През първото полувреме габровският тим взе аванс от две точки. Венелин Иванов реализира есе, а Стефан Стефанов беше точен при допълнителния удар, след което реализира и един фаул за 8:10 на почивката. През втората част и Ивайло Иванов заложи топката в точковото поле на домакините. Стефан Стефанов вкара и тази добавка, както и още два фаула, с което фиксира крайното 11:23 и се превърна в най-резултатния играч на мача с общо 13 точки.
„Много съм щастлив от победата, първото място и чудесния начин, по който завършваме редовния сезон. Контролирахме през цялото време мача и играта, като имахме сериозно превъзходство в тъча. За кратко през второто полувреме бяхме и в ролята на догонващи, при 11:10, но показахме здрава психика, направихме второто си есе и бързо си върнахме лидерството, а до края играхме тактически, като направихме и множество смени. Смятам, че бяхме и отборът с по-добра физическа подготовка, което си пролича след средата на втората част. Като цяло се получи истинско дерби, пред много публика и получихме много поздравления за играта си от зрителите след срещата“, коментира щастливият наставник на „Янтра“ Георги Петков.
Идния уикенд започват полуфиналите. Като първенец в група II отборът на „Янтра“ ще спори за място на финала с втория от първа група - „Балкански котки“ (Берковица). Победителят ще бъде определен в два мача на разменено гостуване. В първия отборът на „Янтра“ ще бъде домакин. Срещата е тази събота, 29 март, от 16.30 часа на терен „Христо Смирненски“. Другият полуфинал противопоставя отборите на „Валяците“ (Перник) и НСА.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни