Шестима състезатели на "Акро-арт" представят България на ЕП по скокове на батут в Португалия

Водеща!
Само една точка раздели младежкия национален отбор от бронзовия медал

С габровско участие в Гимараеш, Португалия започна 29-ото Европейско първенство по скокове на батут. В него страната ни участва с 14 състезатели и шестима от тях са представители на „Акро-арт“, водени от треньорите Юлиан Георгиев и Милена Станчева. Във възрастовата група от 13 до 17 години скачат Преслава Пенчева, Мирела Косева, Сияна Павлова, Цветин Стоянов и Радост Пеева, а в надпреварата при жените - Христина Пенева. Общо над 600 състезатели от 29 държави си оспорват отличията.  
В първия ден от първенството се проведе отборната надпревара на батут при юношите и девойките. Само една точка раздели младежкия национален отбор от бронзовия медал. Тимът ни, част от който беше и Цветин Стоянов, се нареди на четвърто място с актив от 7 точки. Европейски шампиони с 12 точки станаха представителите на Нидерландия, следвани от тези на Франция с 11 и на домакина Португалия с 8 точки. Другите двама родни състезатели в отбора бяха Георги Георгиев и Пресиян Въндев.
При девойките българският тим включваше две състезателки на „Акро-арт“ - Мирела Косева и Преслава Пенчева. Третата беше Мариана Узунова от Сливен. Отборът ни зае петата позиция с 5 точки. Златото стана притежание на състезателките от Грузия със сбор от 13 точки. Второ и трето място заеха тимовете на Италия с 12 точки и на Германия с 8 точки.
В първия ден се проведоха и индивидуалните квалификации в олимпийската дисциплина батут при юношите и девойките. Участие във втория етап на квалификациите си осигуриха Преслава Пенчева и Мирела Косева, които намериха място след първите 24 от участвалите общо 62  състезателки. Преслава Пенчева постигна 16-а оценка с 90.880 точки (41.220/49.660), а Мирела Косева се класира 19-а с 90.310 точки (41.890/48.420). Полуфиналите и финалите са в неделя. 
Днес ще се проведат квалификациите в синхронните скокове на батут. При юношите Цветин Стоянов ще скача в тандем с Георги Георгиев от Стара Загора. При девойките България ще бъде с два дуета - Мирела Косева със Сияна Павлова и Преслава Пенчева в партньорство с Микаела Христова от Русе.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Акробатика

Към началото

Следвай ни