Шампионска титла за старшата на РК „Янтра”

Топ новина! <p>Юношите старша възраст на ръгби клуб „Янтра“ са новите шампиони
Шампионска титла за старшата н

Юношите старша възраст на ръгби клуб „Янтра“ са новите шампиони на България по Ръгби 7! Избраниците на треньора Георги Петков поднесоха титла на Габрово за празника на града, като спечелиха финалния турнир, който се проведе на терен „

Осем отбора се впуснаха в битка за медалите и в първата фаза те бяха разпределени в две предварителни групи. В своята група отборът на „Янтра“ постигна три категорични победи и допусна само едно есе. На старта габровските момчета надиграха състава на „Валяците“ (Перник) с 27:0. След това домакините удариха състава на „Балкански котки“ (Берковица) с 21:7 и състава на „Бургас“ с 28:0. 
На полуфиналите Андреян Желев и съотборниците му се изправиха срещу втория от другата предварителна група и действащ шампион - „Локомотив“ (София). И в този мач „Янтра“ не остави нито грам съмнение, че е по-добрият отбор и детронира първенеца за 2013-та със 17:0. В мача за златните отличия габровският тим срещна състава на НСА. След 14 минути игра (в Ръгби 7 се играят две полувремена по 7 минути) двубоят приключи при резултат 26:17 и домакините ликуваха. 
Юношите получиха купата под аплодисментите на състезателите от мъжкия тим на клуба, които подкрепяха и се радваха на младоците по време на целия турнир. „Момчетата се представиха много добре и си пролича, че сме най-добре подготвеният отбор. Предимството ни беше в бързината и играта с тричетвъртната линия, докато другите отбори повече се бутаха със схватката, като в Ръгби 15. Няма как да не съм доволен и поздравявам всички за този успех“, сподели след финалите Петков. 
Новите шампиони на България по Ръгби 7 при юношите старша възраст са: Никола Добрешков, Стелиян Митев, Стефан Йосифов, Радослав Хубанов, Андреян Желев - капитан, Илия Димитров, Димитър Мадемов, Станимир Георгиев, Владислав Раданов, Андреян Александров, Цветомир Илиев, Румен Минчев, Росен Великов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни